Foto: Siren Lauvdal
(Til 2 personer)
500 g svin
indrefilet
2 store tomater
1 squash
1 bunt persille
1 liten rødløk
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
2 ss hakket
gressløk
salt
pepper
Sett stekeovnen på 180°. Skjær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Del dem igjen i staver. Forvell i kokende vann i ca. 1–2 minutter. Ha bitene i en salatbolle. Del tomatene i litt
tykke skiver, del igjen i staver. Ha i sammen med squashen. Del rødløken i halve ringer og ha i. Bland olje, eddik, salt, pepper og knust hvitløk. Hakk persille og gressløk og ha det i sammen med dressingen. Stek svinefileten på ganske sterk varme i en grillpanne eller
vanlig stekepanne. Legg den på et ildfast fat og sett den i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut og la den hvile i 10 minutter før du skjærer i den. Server med salat og eventuelt sjasminris.
