Enkel Hverdagsmiddag Svinefilet Svinepanne

Svinefiletpanne med bacon

Dette kan bli en fredagsfavoritt, med en miks av ekstra gode råvarer. I stedet for asparges, kan du bruke grønne bønner.

(4 porsjoner)

◗    ca. 700 g svinefilet
◗    150 g champignoner
◗    2 løk
◗    1 rød paprika
◗    1 bunt asparges
◗    smør til steking
◗    salt og pepper
◗    2 ss paprikapulver
◗    2 dl kjøttbuljong
◗    2 dl fløte
◗    1 pakke bacon

Pynt:
◗    persille


1. Skjær fileten fri for sener og hinner og skjær i 2 cm tykke skiver.
2. Del sopp i to, løk i ringer og paprika i mindre biter. Skjær asparges i 2 cm lange biter.
3. Varm litt smør i en stekepanne. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek i 2–3 minutter på hver side slik at det får fin farge.
4. Legg i grønnsaker og løk, og la det steke med noen minutter.
5. Krydre med paprikapulver, og hell på buljongen og fløten. La det småkoke i 6–8 minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
6. Del bacon i biter, og stek det sprøtt i en stekepanne. Fordel baconet over filetpannen, og pynt med persille. Server f.eks. en tomatsalat ved siden av.