Dessert

Sweet sugar love lime pie med smulebunn

Publisert
Sist oppdatert
<Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal

obj294025>
Smulebunn
150 g kjeks, f.eks. Kornmo
80 g usaltet smør, smeltet

Fyll
60 ml limejuice, ferskpresset
1 ts finrevet limeskall
225 g sukker + 6 ss sukker
3 store egg, plomme og hvite hver for seg
30 g maismel
3,5 dl kokende vann

Knus kjeksen i en food-processor og ha smulene i en bolle. Ha i smør og bland godt. Trykk massen ned i en 23 cm paiform og bak i 8 minutter på 180°. Avkjøl. Ha sukker, maismel, limejuice og zest i en kjele og bland godt. Pisk inn eggeplommene, ett og ett. Tilsett vann litt etter litt, til det er godt blandet. Kok forsiktig opp. Pisk og kok i cirka 4 minutter til blandingen er tykk. Ha massen over i en bolle og sett den i vannbad med isbiter slik at massen kjølner. Hell over i paiskallet. Pisk eggehvitene og tilsett resten av sukkeret, 1 ss om gangen, inntil hviten blir stiv. Ha den over fyllet og bak i 40 minutter, eller til marengsen er gyllen. Senk temperaturen til 160° hvis marengsen blir for brun. La den kjølne i minst 8 timer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer