Gran Canaria

Sydenfavoritter med solgaranti

Her er de mest populære destinasjonene akkurat nå.

POPULÆR: Amadores-stranden er kunstig, men den er til gjengjeld en av de fineste på Gran Canaria. Foto: Star Tour
POPULÆR: Amadores-stranden er kunstig, men den er til gjengjeld en av de fineste på Gran Canaria. Foto: Star Tour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Kanariøyene er og blir norske reisendes store vinterfavoritt. Her er været stort sett godt, ikke minst sør på Gran Canaria og Tenerife, som er dit et klart flertall drar.

Med sin utsatte beliggenhet langt ute i det lunefulle Atlanterhavet kan også disse stedene få sin skjerv av ruskevær, men i de fleste tilfeller kan vi nyte solrike dager.

Nå er Kanariøyene atskillig mer enn Maspalomas og Playa de las Americas – to av de mest populære stedene på henholdsvis Gran Canaria og Tenerife.

Nord på øyene, der det om vinteren altså er noe mer værutsatt, ligger stedene for dem som vil litt vekk fra de største chartermaskinene.

IDYLLISK STORBY: Las Palmas er Gran Canarias hovedstad, et supert alternativ til den som er ute etter en mer autentisk spansk opplevelse. Foto: Star Tour
IDYLLISK STORBY: Las Palmas er Gran Canarias hovedstad, et supert alternativ til den som er ute etter en mer autentisk spansk opplevelse. Foto: Star Tour Vis mer

LES OGSÅ: Nice for alle sanser

Drar du for eksempel til Las Palmas eller Santa Cruz, øyenes to hovedsteder, kan du bytte ut de store barnebassengene, overfylte strendene og «all inclusive»-restaurantene med mindre, mer elegante bassenger, vakre bystrender og à la carte-restauranter. Begge er forholdsvis store byer, med alt det innebærer av vennlig lokalbefolkning og hverdagsliv, god shopping, spennende restauranter, interessante museer og flotte parker.
 

NATUROPPLEVELSER: Gran Canarias innland er full av flotte fjellområder med nydelige vandringsruter. Foto: Star Tour
NATUROPPLEVELSER: Gran Canarias innland er full av flotte fjellområder med nydelige vandringsruter. Foto: Star Tour Vis mer

3 tips til Gran Canaria

Hovedstaden Las Palmas er en spennende by, med gode restauranter, strålende shoppingtilbud, fine hoteller, spennende museer og ikke minst øyas fineste strand, Las Canteras.

Gran Canaria består av mye fjell og er usedvanlig velegnet for spennende fotturer i alle vanskelighetsgrader. Du er garantert vakre naturopplevelser.

Her er finner du turtips, og også en app: www.exploragrancanaria.com

Puerto de Mogan er en liten havneby sørvest på øya, veldig hyggelig med koselige smågater og et par vannløp som med litt godvilje kan omtales som kanaler.


Flere perler 

Lanzarote og Fuerteventura er ikke like mye besøkt som andre øyer, og følgelig er det ganske mye bedre plass her.

Her får du for alvor føling med at hele øygruppen er vulkansk.

På Lanzarote var det kontinuerlig vulkanutbrudd fra 1730 til 1736, og en stor del av øya er dekket av enorme mengder størknet lava i det som kalles Timanfaya nasjonalpark, et helt essensielt besøk om du er her.

PERFEKT BYSTRAND: Riktignok ligger Las Teresitas-stranden litt utenfor Tenerifes hovedstad Santa Cruz, men det tar bare ti minutter hit med buss eller taxi. Foto: Oddvar Walle Jensen
PERFEKT BYSTRAND: Riktignok ligger Las Teresitas-stranden litt utenfor Tenerifes hovedstad Santa Cruz, men det tar bare ti minutter hit med buss eller taxi. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer


Om Lanzarote er fint, er det Fuerteventura som er den virkelige perlen.

Den langstrakte øya har et svært variert landskap. I nord er det et kupert terreng med vulkanske fjelltopper med vakre gamle vindmøller (Fuerteventura betyr «sterk vind»), og kysten har vakre sandstrender mot øst, mens det er et vilt klippelandskap mot vest.

Sørover på øya endrer det seg en smule, men de lange sandstrendene dominerer hele østkysten. Helt i sør er de aller fineste strendene på Jandiahalvøya.

Mange strender er kun tilgjengelige med båt, til fots eller på sykkel. Fuerteventura har også koselige landsbyer i innlandet. Lei bil og bruk en dag eller to på å se øya.

FREDELIG PLETT: Ti minutters 
kjøring fra Playa de las Americas og Los Cristianos ligger den idylliske og turistfrie byen El Médano. Foto: Erik Valebrokk
FREDELIG PLETT: Ti minutters kjøring fra Playa de las Americas og Los Cristianos ligger den idylliske og turistfrie byen El Médano. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

3 tips til Tenerife

De to landsbyene Los Abrigos og El Médano ligger bare en kort taxitur unna proppfulle Los Cristianos og Playa de las Americas, og har flotte strender, gode restauranter og veldig god plass.

Øy-hovedstaden Santa Cruz har i grunnen alt det Las Palmas har, men er noe mindre. En kort buss- eller taxitur utenfor byen finner du Tenerifes fineste strand, Las Teresitas.

Vulkanen Teide er Spanias høyeste fjell på 3718 m.o.h., og her finner du også en parador (hotell) med en av Tenerifes beste restauranter med tradisjonell husmannskost.

Smilets land

Thailand er en god nummer tre blant vinterens charterfavoritter. «Smilets land» har nydelige sandstrender nesten uansett hvor du kommer, frodig jungel og urskog, og fra desember garantert sol og høye temperaturer.

Det tar lengre tid å komme seg hit, men veldig mange synes den lange reisen betaler seg gjennom den komforten som venter.

SUNT OG GODT: Thailandsk mat er blant den sunneste i verden, og mange vil hevde blant den beste også. Lær selv på et av de utallige kokkekursene som arrangeres. Foto: Arne-Petter Lorentzen
SUNT OG GODT: Thailandsk mat er blant den sunneste i verden, og mange vil hevde blant den beste også. Lær selv på et av de utallige kokkekursene som arrangeres. Foto: Arne-Petter Lorentzen Vis mer

LES OGSÅ: Øya der det er sommer hele høsten

Andre vinnere er de karibiske destinasjonene Cuba og Yucatanhalvøya i Mexico.

Karibia som destinasjon er i det hele tatt på solid frammarsj, med stadig flere øyer på charterkartet– Barbados, Jamaica, Den dominikanske republikk, Aruba og andre – og Norwegian har akkurat lansert sin nye direkterute fra Oslo til Puerto Rico, og flyr også direkte til Jomfruøyene via København.

Det er med andre ord duket for fine, forholdsvis lett tilgjengelige feriereiser nå som høstmørket senker seg og vinteren snart banker på døra. God tur!

3 tips til Thailand

ENDELØSE STRENDER: De fleste drar til Thailand for å nyte de vakre strendene, og det skulle da også bare mangle. Foto: Erik Valebrokk
ENDELØSE STRENDER: De fleste drar til Thailand for å nyte de vakre strendene, og det skulle da også bare mangle. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Bor du i Ao Nang, er det kort vei til nydelige Railay Beach. Den er kun tilgjengelig med båt, og du blir kjørt ut for småpenger fra stranden i Ao Nang.

Nasjonalparken Khao Sok er verdt minst en dagstur.

Her kan du padle gjennom vakker urskog og se det spennende dyrelivet, du kan ri på elefanter og bare nyte skogens ro og friske luft.

Et kokkekurs er for mange del av en vellykket Thailand-ferie. Det blir mer og mer utbredt og arrangeres både av hoteller og private operatører. Sjekk med selskapet ditt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer