Livskrise

Syklet til Spania for å bearbeide midtlivskrisen

Da en «posttraumatisk midtlivskrise» rammet henne, dro Victoria på en fire måneder lang sykkeltur. Med seg på turen hadde hun hunden Prozac.

FULL OPPAKNING: Med seg på turen hadde Victoria alt hun trengte for at campingen skulle bli så bekvem som mulig, selv om det bidro til en oppakning på nesten femti kilo. FOTO: Privat
FULL OPPAKNING: Med seg på turen hadde Victoria alt hun trengte for at campingen skulle bli så bekvem som mulig, selv om det bidro til en oppakning på nesten femti kilo. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Livskriser kan komme i mange forskjellig former og treffe oss i ulike aldre. Noen ganger utløses de av hendelser i livet som vi ikke har mulighet til å kunne forutse.

For noen år siden besluttet svenske Victoria Gustafsson (47) at hun ville ta med seg sin lille hund Prozac og sykle fra Sverige til Spania. Victoria beskriver det hele som en «posttraumatisk midtlivskrise».

En karakteristikk som gir mening idet vi får høre årsaken til at hun følte behov for en sånn tur.

Hennes bror, Johan Gustafsson, ble nemlig i 2011, under en motorsykkelreise i Afrika, kidnappet av en terrorgruppe med bånd til al-Qaida.

I perioden Johan er kidnappet lever familien hans under et voldsomt press og Victoria fungerer som familiens kontaktperson i forhold til politiet, myndigheter og media. Hun legger ned mye tid og krefter i denne oppgaven og gir aldri opp håpet om at broren skal bli løslatt.

– Jeg forsøkte å leve livet som vanlig, men det var som å være i en slags tåke. Jeg var takknemlig for jobben min som sykepleier i hjemmesykepleien, slik at jeg klarte å glemme alt det fæle for en liten stund. Men det var tungt, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer