Kultur

Syndige debutanter

Rockerne i Grand Island sier nei til synd. Eller?

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Publisert
Sist oppdatertGrand Island: Say no to Sin

 • Racing Junior (2006)
 • Sjanger: Rock
 • Karakter: kkkkkk
  Det har gått rykter om disse gutta lenge. Det har summet i krokene på Oslos utesteder, det har dukket opp et band man må få med seg, de spiller herlig rufsete 70-tallsrock og er visstnok usedvanlig imponerende live.

  Bandet heter Grand Island, og nå er plata her. Kan Say no to Sin leve opp til godordene som har blitt bandet til del i månedsvis? Jepp, gutta leverer definitivt. Singelen Us Annexed er en potensiell norsk rockklassiker, med sitt særs allgaulingvennlige refreng, og den er allerede klistret til undertegnedes hjernebark.

  Say no to Sin er en deilig rockcocktail fylt av banjo (du kan aldri gå feil med banjo, spør du meg), en skrikende Telecaster, tangenthamring, en vokalist som gauler, vrenger, småprater og snøvler mer enn han egentlig synger (og det er positivt ment), trommisen holder høy klasse med rytmer vi sjelden har hørt maken til, så er vi plutselig vi i discoland, rundt neste hjørne venter Texas og bluegrassnetter. En salig blanding, med andre ord.

  Arven fra skitten amerikansk 70-tallsrock er tydelig til stede, og denne gjengen har nok antakelig også lånt øre til svenske rocker som Silverbullit og The Soundtrack of our Lives. Plata høres ut som et superenergisk overskuddsprosjekt, og jeg gleder meg allerede til å se dem live. Ordet på gata er at de rocker.

  Syndige debutanter
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer