Kilokalorier

Ta lett på det

Fristende og nesten fettfrie middager, men i smaken er det ikke spart på noe.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud









URTESVIN MED EPLESALAT
(Til 4 personer)
800 g svin ytrefilet
1 liten bunt gressløk
1 liten bunt oregano
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
4 granny smith-epler
saften fra 3/4 sitron
evt litt grønn salat

Sett stekeovnen på 190°. Snitt fileten på langs. Pass på at du ikke snitter helt gjennom, åpne opp, legg fileten på et lag med plastfolie og legg et lag med folie på toppen. Bank ut kjøttet slik at det blitt cirka 0,5 cm tykt. Ta vekk folien. Hakk urter og press hvitløk i en bolle. Ha i olje og bland. Smør urteblandingen utover kjøttet. Rull som en rullekake og fest eventuelt med tannpirkere. Krydre med salt og pepper og stek den i en stekepanne med litt olje mens du snur på den hele tiden. Den skal bli brunet, cirka 5 minutter. Ha ruladen over i en ildfast form og stek i 15 minutter. Ta opp ruladen og dekk den lett med folie. La den hvile i 5 minutter før du skjærer i den. Mens kjøttet steker, kan du lage eplesalaten. Skrell eplene og riv dem på den groveste siden av rivjernet. Press over sitron og smak
til med salt og pepper. Server ruladen med eple og grønn salat.

PASTA MED REKER
(Til 4 personer)
1 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 boks tomater
1 l kyllingbuljong
300 g spagetti
250 g rensede reker/frossen skalldyrmiks
1 håndfull bladpersille
sitron til servering

Varm oljen i en kjele og ha i hakket løk og hvitløk. Pass på at oljen ikke er for varm, løken skal bli myk, ikke stekt, cirka 5 minutter. Ha i tomatene, paprikapulveret og buljongen. Kok
opp. Knekk spagettien og ha den i sammen med tomatene. Rør godt slik at ikke pastaen klistrer seg sammen. Kok til spagettien er nesten klar og ha i rekene. Varm opp, cirka 1–2 minutter. Rekene blir lett seige hvis de ligger for lenge. Dryss over med hakket persille
og server med sitronbåter.

ØRRET MED MANGOSALAT
(Til 4 personer)
2 ss limesaft, pluss båter til servering
2 ss fiskesaus
2 ss sukker
1 rød chili
2 mango
4 stykker ørretfilet à 100 g
1 dl ferske, hakkede korianderblader
0,5 dl ferske, hakkede mynteblader
0,5 dl hakkede
makadamianøtter/mandler

Snitt chilien, skrap ut frøene og finhakk. Ha limejuice, fiskesaus, sukker og chili i et glass med lokk. Shake it! Skrell mangoen og grovrasp den på et rivjern. Ha det i en bolle sammen med dressingen. Ha litt vann i en kjele, kok opp og legg i ørretfiletene. Har du en dampkjele, bruker du den. Sett ned varmen slik at det ikke koker mer og la filetene ligge i 5 minutter. Bland urtene i mangosalaten. Server med ristede nøtter og limebåter.

SITRONKYLLING MED LINSESALAT
Her kan du gjerne lage urtesalsaen i forveien, den blir bare bedre av det.

(Til 4 personer)
saften fra 1 sitron
0,5 dl olivenolje
4 kyllingbryst med vinge og skinn,
gjerne levichekylling
godt salt og nykvernet pepper
fersk spinat

Linsesalat
1 ts grovkornet sennep
3 ss god olivenolje
1 ss rødvinseddik
215 g linser, gjerne puylinser
1/2 rødløk
1 ts hakket, fersk estragon
1 ts hakket, fersk salvie
1 ts hakket, fersk bladpersille
godt salt og nykvernet pepper

Urtesalsa
2 ss kapers
2 ansjosfilet (ekte, fra glass i olje)
3 vårløk
3 ss hakket, fersk bladpersille
2 ss hakket, fresk kjørvel eller estragon
1/2 ts zest av sitron (finrevet sitronskall)
3 ss god olivenolje
1 ss sitronsaft
noen dråper rødvinseddik
godt salt og nykvernet pepper

Begynn med kyllingen. Bland sitronsaft og olje. Legg brystene i en bolle og ha over sitronsaft-oljen. Mariner i cirka 1 time. Sett stekeovnen på 220°. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, legg dem med skinnsiden ned i en varm panne. Stek til de er gylne, snu og stek 1 minutt. Ha kyllingen over i en ildfast form og sett den inn i ovnen i 10–12 minutter.
Ta ut fra ovnen og la hvile i 5 minutter før du skjærer filetene litt diagonalt i tre deler hver. Mens kyllingen steker, kan du lage linsesalaten. Bland sennep, olivenolje og eddik i en bolle. En ballongvisp er et supert instrument. Kok linsene etter anvisning på pakken. Ha
linsene i vinaigraitten sammen med finhakket rødløk, urter, salt og pepper. Når det gjelder urtesalsaen, hakker du alle ingrediensene godt og blander alt sammen. Før servering, skyll spinatbladene godt og legg på linsesalat. Kyllingen på linsene og urtene på toppen.

PROVENÇALSK FORM
(Til 4 personer)
3 ss olivenolje
4 poteter
2 rødløk
1 chili
2 fedd hvitløk
2 ss hakket fersk timian
salt og pepper
100 g kokt ris
2 egg, blandet
0,5 kg squash
0,5 kg tomater
3 ss brødsmuler
1 dl revet fersk parmesan

Del løk i skiver, snitt chili og ta ut frø. Finhakk. Ha halvparten av oljen i en stekepanne. Stek løk, chili og hakket hvitløk til det blir mykt. Ta pannen fra platen og ha i timian, salt og pepper. Ha i ris og egg. Fordel blandingen i en smurt ildfast form. Del squashen og tomatene i skiver og legg dem annenhvert lag, eventuelt i taksteinsmønster. Sprinkle
over resten av oljen, dryss på brødsmuler og parmesan. Bak i ovnen på 200° i 15 minutter, til osten er gyllen.

Urtesvin med eplesalat
Urtesvin med eplesalat Vis mer
Pasta med reker
Pasta med reker Vis mer
Ørret med mangosalat
Ørret med mangosalat Vis mer
Sitronkylling med linsesalat
Sitronkylling med linsesalat Vis mer
Provençalsk form
Provençalsk form Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer