Tabbouleh

Tabbouleh

Tabbouleh
Publisert
Sist oppdatert

Tabbouleh er en klassisk libanesisk salat med masse smak av blant annet mynte og persille. Bulgur er knust hvete og er hovedingrediens sammen med tomat og urter.

 (4 porsjoner)

1 grønnsakbuljongterning
4 dl vann
2 ss olivenolje
revet skall og saft av ½-1 sitron
2 dl bulgur
3 hakkede tomater
1 hakket agurk
1 dl svarte oliven
2 ss finhakket frisk mynte
2 ss finhakket frisk persille
2 ss olivenolje

1. Kok buljongen opp i vannet og tilsett bulguren. Kok etter anvisning på pakken og avkjøl.

2. Bland bulguren med olje, finhakket hvitløk og sitronsaft.

3. Del tomater i to og skrap ut kjernene. Skjær tomatkjøttet i biter. Skjær agurk i små biter.

4. Bland tomater og agurk sammen med bulguren og oliven. Vend til slutt inn urtene. Smak salaten til med ev. salt og pepper.

5. Server salaten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer