Kelly Preston

- Takk for at du gjorde verden til et bedre sted

Kondolansene lar ikke vente på seg etter at den triste nyheten om Kelly Prestons bortgang ble kjent.

BRYSTKREFT: Etter en to år lang kamp mot brystkreft, døde nylig skuespillier Kelly Preston, kun 57 år gammel. Både ektemannen John Travolta og deres datter Ella Travolta har delt rørende innlegg i sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix
BRYSTKREFT: Etter en to år lang kamp mot brystkreft, døde nylig skuespillier Kelly Preston, kun 57 år gammel. Både ektemannen John Travolta og deres datter Ella Travolta har delt rørende innlegg i sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den verdensberømte «Grease»-skuespilleren John Travolta (66) startet denne uken med å formidle den triste nyheten om at hans 57 år gamle kone, skuespiller Kelly Preston, er død.

Det skriver han på sin offisielle Facebookside.

KELLY PRESTON: Skuespilleren gikk bort i juli, bare 57 år gammel. FOTO: NTB SCANPIX
KELLY PRESTON: Skuespilleren gikk bort i juli, bare 57 år gammel. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Det er med tungt hjerte jeg nå meddeler at min vakre kone Kelly har tapt sin toårige kamp mot brystkreft. Hun kjempet en tapper kamp med mye støtte og kjærlighet fra så mange, innleder 66-åringen innlegget med.

Han bruker varme og velvalgte ord om sin kone. I tillegg benytter han anledningen til å takke venner, familie og helsevesen for all hjelpen de har fått og forståelsen for at de har gått gjennom en krevende tid. Travolta er også klar på at han vil bruke det aller meste av tiden sin fremover på å være der for barna deres som akkurat har mistet moren sin og som har det tøft.

- Jeg beklager hvis det blir litt stille fra meg en stund, men vennligst vit at jeg virkelig føler all deres kjærlighet de neste ukene og månedene mens vi heles. All min kjærlighet, JT.

GIFT I 29 ÅR: John Travolta og Kelly Preston. FOTO: NTB SCANPIX
GIFT I 29 ÅR: John Travolta og Kelly Preston. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Trist nyhet

Innlegget har så langt drøye 151 000 likerklikk og 36 000 kommentarer fra folk som kondolerer. Dødsfallet kommer nøyaktig 43 år etter at Travolta mistet sin daværende kjæreste, Diana Hyland, til samme sykdom. Hun ble kun 41 år gammel.

En pressekontakt for Travolta-familien bekreftet i dag den triste nyheten overfor nettstedet People.

- På morgenen den 12. juli 2020, gikk mor og kone, Kelly Preston, bort som følge av en to år lang kamp mot brystkreft. Til tross for valget om å holde kampen privat, har hun gjennomført en rekke behandlinger den siste tiden, med støtte fra hennes nærmeste familie og venner.

GIFT OG BARN: John Travolta og Kelly Preston har vært gift siden 1991. Sammen har de datteren Ella Travolta (20), Benjamin (9) og deres sønn Jett, som døde i 2009 av et anfall på familieferie. FOTO: NTB Scanpix
GIFT OG BARN: John Travolta og Kelly Preston har vært gift siden 1991. Sammen har de datteren Ella Travolta (20), Benjamin (9) og deres sønn Jett, som døde i 2009 av et anfall på familieferie. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Skuespillerkarriere

Det kan kanskje være lett å bli satt i skyggen når man er gift med selveste John Travolta, men Kelly har også vært å se i en rekke filmsuksesser gjennom årene sine som skuespiller. På lista finner du blant annet «Holy Man», «Jerry Maguire», «The Last Song» og «Battlefield Earth» - hvor Travolta for øvrig hadde hovedrollen.

Kelly var også innom komedieserien «Joey» med Matt LeBlanc fra 2004 til 2006.

LES OGSÅ: Slik ser «Grease»-skuespillerne ut i dag

SKUESPILLERKOLLEGA: Her er Kelly avbildet sammen med skuespillerkollega Kevin Costner (65) fra filmen «For Love of the Game» i 1999. FOTO: NTB Scanpix
SKUESPILLERKOLLEGA: Her er Kelly avbildet sammen med skuespillerkollega Kevin Costner (65) fra filmen «For Love of the Game» i 1999. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Varme ord

Kelly var åpenbart en kvinne som var høyt elsket av mange. Ektemannen John er ikke den eneste som har vist sin kjærlighet til denne kvinnen i sosiale medier. Datteren Ella (20) har også formulert et langt innlegg til moren sin på Instagram.

- Jeg har aldri møtt noen som er så sterk, modig, vakker og kjærlig som deg. Alle som har vært heldige nok til å møte deg vil være enige i at du har en unik glød og et lys over deg som aldri vil slutte å skinne.

Hun fortsetter:

- Takk for at du alltid har vært der for meg uansett hva. Takk for din kjærlighet, takk for hjelpen og takk for at du har gjort verden til et bedre sted. Du har gjort livet vakkert og det vet jeg du vil fortsette med for alltid. Jeg elsker deg så mye, mamma.

Kjendisene kondolerer

Også kjendisene har kastet seg rundt og skrevet kondolanser til Kelly Preston. Under innlegget til Travolta har en rekke kjendiser vist sin dypeste medfølelse.

«Jeg sender mengder av kjærlighet til hele familien i denne hjerteskjærende peroioden», skriver en av verdens største popstjerner, Mariah Carey (50).

FOTO: Skjermdump/Twitter
FOTO: Skjermdump/Twitter Vis mer

- Jeg husker ikke akkurat hvor, men vi møttes sent i 1992 - et helt nydelig menneske. I 1995 møttes vi på audition for filmen «Breaking Up». Jeg har ikke møtt Kelly mye, men hver gang jeg har møtt henne, har hun lyst opp rommet med sin glød. All kjærlighet til familien. Hvil i fred, skriver skuespiller og filmprodusent Russell Crowe (56).

FOTO: Skjermdump/Twitter
FOTO: Skjermdump/Twitter Vis mer

- Vær så snill og si at nyheten om Kelly Preston ikke er sann. Jeg visste ikke at hun hadde brystkreft, og nå har jeg så vondt for familien hennes. Dette er en helt forferdelig sykdom. Kelly var helt nydelig. Jeg er så lei meg, skriver tv-vertinne og skuespiller Jillian Reynolds (tidlgere Barberie, journ.anm.)

Artist og låtskriver Meghan Trainor (26) sender masse hjerter i kommentarfeltet, mens skuespiller Selma Blair (48) skriver at Kelly allerede er dypt savnet på jorden.

LES OGSÅ: Den ikoniske Travolta-kjolen til prinsesse Diana er til salgs

Mistet sønnen

Skuespillerparet Preston og Travolta møttes på settet til komedien «The Experts» i 1989. Da hadde Preston nylig gått ut av et kortvarig ekteskap med skuespiller Kevin Gage (61), i tillegg til at hun hadde hatt en kort romanse med George Clooney (59). Helt frem til 1990 var hun i et mye omtalt forhold med Charlie Sheen (54), som hun også var forlovet med i mange år.

Året etter at hun ble singel igjen, fridde Travolta til Preston da de var på en ferietur til Sveits. I september 1991 giftet de seg i Paris, samtidig som at hun på det tidspunktet var to måneder på vei med deres første barn, Jett.

Årene gikk og den tilsynelatende romantiske kjærlighetshistorien fortsatte. Senere fikk de også datteren Ella. Men i 2009 ble den lille familien rammet av noe som kan omtales som det verste en forelder kan utsettes for. Under en familieferie i Bahamas 2. januar 2009 døde sønnen deres Jett, kun 16 år gammel, på grunn av et anfall.

Han ble funnet liggende bevisstløs på badet av en hushjelp fredag morgen. Gutten ble umiddelbart fraktet til Freeport hospital, men livet sto ikke til å redde.

Jett ble diagnostisert med Kawasakis syndrom i 2-års alderen og dødsårsaken var en følge av dette. Kawasakis syndrom forårsaker blant annet betennelser i blodårene, som på sikt kan utposninger (aneurismer) på blodårer og gi alvorlige komplikasjoner. Anfallet Jett fikk på ferie skal ha vært ett av mange gutten har hatt igjennom årene.

SØNN: Her er Kelly og John sammen med deres førstefødte sønn - avdøde Jett. FOTO: NTB Scanpix
SØNN: Her er Kelly og John sammen med deres førstefødte sønn - avdøde Jett. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Feiret bryllupsdag

I fjor feiret Preston og Travolta sin 28. bryllupsdag. Dette paret har aldri vært fremmed for å vise sin kjærlighet for hverandre i sosiale medier, og denne store dagen var intet unntak.

Preston delte et langt innlegg på Instagram med et bilde av de to.

«Til min kjære Johnny, den mest vidunderlige mannen jeg kjenner. Du har gitt meg håp når jeg har følt meg fortapt, elsket meg tålmodig og ubetinget ... Fått meg til å le hardere enn noen andre kan ... Delt de vakre høydepunktene og til tider lave. Du er en drømmepappa, og gjør livet så morsomt!! Jeg stoler på kjærligheten min til deg. Med deg vet jeg at jeg alltid vil være OK, uansett hva som skjer. Jeg elsker deg for alltid og fullstendig. Gratulerer med 28 års bryllupsdag», skrev hun.

LES OGSÅ: 10 kjendispar som møttes på settet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer