Emilia Clarke:

Takker sykepleier for å ha reddet livet hennes

«Game of Thrones»-stjernen har hatt to hjernehinneblødninger siden 2011. Nå takker hun kvinnen som reddet henne.

EMILIA CLARKE: Skuespilleren har siden 2011 opplevd to hjernehinneblødninger. Foto: Casey Curry/Invision/AP
EMILIA CLARKE: Skuespilleren har siden 2011 opplevd to hjernehinneblødninger. Foto: Casey Curry/Invision/AP Vis mer
Publisert

Emilia Clarkes (33) karriere tok helt av etter å ha sett henne i rollen som Khaleesi i suksesserien «Game of Thrones». Den første episoden ble vist i 2011, og åtte år og åtte sesonger tok det hele slutt.

Lite visste vi at Clarke har hatt noen skikkelig utfordrende år i løpet av den tiden. «Game of Thrones»-stjernen er blant flere navn som har bidratt med en essay om sin opplevelse med Britain's National Health Service til boken « Dear NHS: 100 Stories to Say Thank You».

Teksten hennes er blant annet gjengitt av The Sunday Times, og her forteller skuespilleren åpenhjertig om sin opplevelse og de vanskelige årene.

I 2011 og 2013 fikk nemlig Clarke hjernehinneblødninger. Det ble ikke først oppdaget hva som var galt med den unge skuespilleren, men takket være en sykepleier fikk de straks rede på det.

«Sykepleieren som foreslo - etter at alle andre slet med å finne et svar da jeg først ble innlagt - at de kanskje burde scanne hjernen min. Hun reddet livet mitt.»

I 2019 ble det publisert en tekst skrevet av Clarke i The New Yorker hvor hun forteller mer om sykdomsforløpet sitt. Hun hadde akkurat gjort seg ferdig med innspillingen av den første sesongen av «Game of Thrones» da den første hjernehinneblødningen kom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer