Pensjonssparing

- Takket være Silje trenger jeg ikke snu på krona

«Luksusfellen»-profilen gir ikke økonomiske råd kun på tv, hun har også hjulpet sin egen mor til å ta gode økonomiske valg.

LIVSKVALITET: Silje har aldri påstått at penger er det viktigste i livet, men hun mener at en mer fornuftig bruk av penger kan føre til høyere livskvalitet. Det gjelder unge som gamle. Her er hun sammen med datteren Celia (7) og mor Kari (67). FOTO: Astrid Waller
LIVSKVALITET: Silje har aldri påstått at penger er det viktigste i livet, men hun mener at en mer fornuftig bruk av penger kan føre til høyere livskvalitet. Det gjelder unge som gamle. Her er hun sammen med datteren Celia (7) og mor Kari (67). FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

På tv er forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl (41), best kjent for å banke fornuft inn i verdens mest forgjeldede folkeslag. Ja, oss nordmenn.

Hver dag jobber hun for å få folk til å snakke mer om hvordan vi bruker pengene våre. Hun mener at vi burde skamme oss mindre og heller be om hjelp dersom det røyner på.

– Vet du, det er jo gjort undersøkelser som viser at man heller vil snakke om kjønnssykdommer enn å vise fram kontoutskriften, sa hun i et intervju med KK tidligere i år.

Selv snakker hun mer enn gjerne høyt om sin egen økonomi, for hvis hun ikke gjør det selv - hvordan skal hun få andre til å gjøre det?

- Handlefrihet og økonomisk uavhengighet er nøkkelordene for meg. Det tror jeg gjelder for mamma også, sier hun og ser bort på moren sin som sitter lenger bort i sofakroken. Silje smiler lurt.

- Ja, jo, du har rett i det. Det er veldig deilig å være så lite bekymret for økonomien, jeg er takknemlig for det hver dag, svarer mamma Kari Nysæter (67).

- Jeg elsker det livet jeg har nå

Vi møter begge to for et intervju om pensjon og sparing i voksen alder. Kari gikk av med pensjon to år før tiden. Et fritt og udramatisk valg fra hennes side - litt fordi det var en slitsom tid i en utsatt bransje, men også fordi hun hadde råd og mulighet til å gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer