Shabana Rehman begravelse

Tantebarna avsluttet begravelsen med rørende hyllest

Den sterke fremføringen fikk frem tårene, men også håpet, i dem som lyttet.

SHABANA REHMAN BEGRAVELSE: Niesen Sarah leser fra Shabana Rehmans tekst "Hjertets migrasjon" under begravelsen. Her omringet av søsken, kusiner og fettere. FOTO: NTB / NRK
SHABANA REHMAN BEGRAVELSE: Niesen Sarah leser fra Shabana Rehmans tekst "Hjertets migrasjon" under begravelsen. Her omringet av søsken, kusiner og fettere. FOTO: NTB / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 10. januar ble samfunnsdebattant, komiker og en av de viktigste stemmene i Norge, Shabana Rehman, stedt til hvile i en humanistisk seremoni i Rådhuset i Oslo.

Shabana Rehman døde som følge av kreft. Begravelsen er på statens bekostning, blant annet på bakgrunn av frihetskampen hun har kjempet på vegne av innvandrer- og minioritetskvinner, for å oppnå økt toleranse mellom ulike religioner og livssyn, og bukt med negativ sosial kontroll.

Begrevelsesseremonien bar preg av sterke taler, både fra kulturminister Anette Tretteberggstuen (41), generalløytnant Robert Mood (64) og Subjekt-redaktør Danby Choi (30).

Minnemarkeringen ble avsluttet med en sterk fremføring av Shabana Rehmans tekst «Hjertets migrasjon». Lest av Shabanas nieser og nevøer. Begravelsen kan du se på NRK.

- Den siste stunden i denne seremonien tilhører den neste generasjonen. Tantebarna, som Shabana var så umåtelig glad i. Danish, Maria, Isabelle, Mathias, Marina, Celina, Selma, Sarah, Liam og Alina Rehman, fortalte forretteren fra Humanetisk forbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer