- Tar jeg sorgene på forskudd, får jeg ingen glede av livet nå

Turid Williksen (59) har vært sprek og levd sunt hele livet, så da hun ble rammet av kreft føltes det veldig urettferdig. Men så bestemte hun seg for å bruke treningsgleden som et verktøy i kampen for å bli frisk.

TRENINGSGLAD: Dørstokkmila kan ofte føles både lang og høy, men når hun først har kommet seg ut føles det alltid godt, forteller Turid Williksen. Foto: Privat
TRENINGSGLAD: Dørstokkmila kan ofte føles både lang og høy, men når hun først har kommet seg ut føles det alltid godt, forteller Turid Williksen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Turid Williksen (59) har alltid vært en sprek dame. I sommerhalvåret har hun løpt, syklet og gått lange turer i fjellet, om vinteren har hun gått mil etter mil på ski.

I en uke hver sommer har hun og venninnegjengen syklet et nytt strekk av Norge på langs, ofte med dagsetapper på inntil 100 kilometer.

Les mer om sykkelturen deres her, som Vi.no skrev om i fjor:

Men i fjor sommer begynte hun å merke at noe føltes feil. Hun hadde mye vondt i magen, og natta før hun og venninnene skulle sykle en av de aller lengste etappene, lå hun våken med magekramper og lurte på om hun måtte stå over.

Irritabel tarmsyndrom, mente legene først. Men de sterke smertene vedvarte, og Turid følte seg mer og mer sliten, utafor og utilpass.

Først i november kom forklaringen, og samtidig sjokket: Eggstokkreft. En svulst på nærmere 15 centimeter ble fjernet, og etterpå måtte Turid gjennom seks harde cellegiftkurer.

- Det var ikke en god diagnose å få. Jeg ble operert før jul, men de klarte ikke fjerne alt, så jeg har fortsatt litt spredning. Men jeg har lært meg å leve med det, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer