Trippeldrapet i Nes:

«Tårene triller, hjertet mitt blør»

I et blomsterhav ble Victoria, Katrine og Emily gravlagt. Nå flommer minnesiden over av varme kondolanser fra hele landet.

TRIPPELDRAPET I NES: Victoria Nordli Korslund (24), Katrine Nordli Korslund (30) og Emily Nordli Andresen (11 måneder) ble drept. Foto: NTB
TRIPPELDRAPET I NES: Victoria Nordli Korslund (24), Katrine Nordli Korslund (30) og Emily Nordli Andresen (11 måneder) ble drept. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fullsatt Ingeborgrud kirke i Nes tok torsdag farvel med Victoria Nordli Korslund (24), Katrine Nordli Korslund (30) og hennes datter Emily Korslund Andresen (11 måneder).

De tre ble skutt og drept den 23. januar. Politiet mener at det var kvinnenes far og babyens bestefar som begikk drapene, før han tok sitt eget liv.

Torsdag ettermiddag ble ofrene gravlagt i Ingeborgrud Kirke. Kirken ligger bare noen kilometer fra boligen der de tre ble skutt og drept.

Kistene var omgitt av store blomsterkranser, viser bildene fra kirken. Et bilde av Victoria og hunden hennes, som også ble drept, var plassert foran den ene kisten. Et bilde av Katrine sammen med datteren Emily, sto foran deres felles kiste.

Mor og datter ble begravet sammen, skriver lokalavisa Raumnes.

Seremonien ble ledet av sokneprestene Anniken Uranstad og Lilly Rene Lauten fra Udenes og Nes kirker. Ifølge lokalavisa var det tre sanger som skulle synges i begravelsen. En av dem en barnesang.

Kirken, som rommer i overkant av 300 personer, var fullsatt, beskriver Dagbladet. I tillegg hadde omtrent 100 personer samlet seg på utsiden av kirken for å ta farvel. Nes kommune stilte med parkeringsvakter, og brøytet ekstra plass.

Buckingham Palace melder at kong Charles (75) har fått påvist kreftdiagnose. Vis mer

Nå flommer ofrenes minneside over av hjerter, tente lys og varme tanker fra kjente og ukjente fra hele landet:

«Dette er så grusomt trist at jeg er tom for ord. Vit at hele nasjonen gråter med dere etterlatte️».

«Ord gir ingen mening - men vit at hele Norge tenker på dere».

«Hele landet er blitt dypt berørt og sender dere varme tanker og kjærlighet og gråter sammen med dere».

«Tårene triller og hjertet mitt blør for de 3 vakre jentene og Iza, med hele livet foran seg, som ble frarøvet livet».

Var på jobb

En av de drepte søstrene, Katrine Nordli Korslund, var politibetjent. Det var faren selv som ringte politiet og fortalte hva han hadde gjort. I minuttene som fulgte kunne sjokkerte kolleger av Katrine i Øst politidistrikt, blant andre hennes egen samboer som skal ha vært på jobb, følge politiaksjonen mot boligen.

- Veldig positiv, blid, omgjengelig og folkelig, er ord som jeg vil bruke for å beskrive henne. Hun var stolt over å være fra Nes og kunne jobbe i hjemkommunen, fortalte kollega Gunnar Foseid.

Katrine var fortsatt i mammapermisjon, og skulle ha startet opp igjen i jobb om kort tid.

Søsteren Victoria var ansatt på Ahus.

- For de ansatte er det vondt å miste en kjær kollega, men våre tanker og største medfølelse går selvsagt til familien og de som sto henne nær, sier sykehuskoordinator Jane Beate Moe Castro.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet