Kroppspress

Taylor ble utsatt for et enormt kroppspress, nå ønsker hun å advare andre unge mot modellivet

Fikk stadige hint om mulige prestisjefylte modelljobber, dersom hun bare gikk ned noen centimeter til...

KROPPSPRESS BLANT MODELLER: Da Taylor Allard begynte som modell som 16-åring fikk hun straks innblikk i det høye kroppspresset som preger enkelte miljøer av bransjen. FOTO: Privat
KROPPSPRESS BLANT MODELLER: Da Taylor Allard begynte som modell som 16-åring fikk hun straks innblikk i det høye kroppspresset som preger enkelte miljøer av bransjen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

At det eksisterer et enormt kroppspress i enkelte miljøer i motebransjen kommer vel kanskje ikke som en stor overraskelse på noen av oss, men få jenter tør likevel snakke ut om hvor tøff bransjen faktisk kan være.

Den amerikanske modellen Taylor Allard (21) har vakt oppmerksomhet etter at hun i en video på YouTube forteller hvorfor hun valgte å gi seg som modell.

Hintet om mulige jobber

Allard begynte i bransjen som 15-16-åring og fikk allerede i det første møtet med et større modellbyrå en pekepinn om hvordan hverdagen som modell ville bli.

– De sa at de virkelig likte meg og at de likte utseendet mitt, men agenten fortalte meg at hoftene mine var for brede, sier hun i videoen.

Dette ble for Allard starten på flere år med et enormt fokus på mat, trening og kropp. Byrået hun jobbet for snakket mye om viktigheten ved å trene og kontrollere matporsjonene.

Det ble hele tiden hintet om mulige jobber i prestisjefylte magasiner som Vogue, dersom hun «bare klarte å gå ned et par centimeter til».

Til tross for at hun hadde et midjemål på bare 61 centimeter, ble hun ansett som for stor. Resultatet var at Allard utviklet en spiseforstyrrelse og ble ekstremt tynn. På det verste veide hun bare 43 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer