Telys eksploderte

Telyset eksploderte og flammet over hendene hennes

Renate skulle bare gjøre det koselig i mørketida. NB! Vi gjør oppmerksom på sterke bilder.

TELYS EKSPLODERTE: Renate Zachariassen Nilsen skulle bare gjøre det koselig i mørketida, med telys fra nærbutikken. Det endte på legevakten. FOTO: Privat
TELYS EKSPLODERTE: Renate Zachariassen Nilsen skulle bare gjøre det koselig i mørketida, med telys fra nærbutikken. Det endte på legevakten. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det var en rolig kveld i mørketiden hjemme i Rypefjord i Finnmark i 2020. Renate hadde tent telys, for å gjøre det hyggelig for seg og samboeren Tom Bjarne. Lysene hadde hun kjøpt på nærbutikken, og nå lyste de i hver sin telysholder av glass. Hun hadde tent åttetimerslysene noen timer også dagen før, før hun tente dem på nytt i dag.

– Jeg satt og så på TV og plutselig oppdaget jeg at det blafret opp bak meg i stuen, forteller Renate Zachariassen Nilsen.

Hun har tidligere fortalt historien sin til avisa Finnmarken, og vil gjerne advare om hvor galt det kan gå – og gi råd om hvordan man kan unngå en skrekkopplevelse slik den hun fikk:

– Da jeg snudde meg så jeg at det ene lyset brant ukontrollert og at flammene sto høyt.

Lysene sto plassert i Renates vindu slik disse gjør, i lave lysestaker av glass.

– Gjennom flammene la jeg merke til at veken hadde veltet inn mot den ene siden av lyset. Sannsynligvis har det ført til at aluminiumsholderen rundt lyset ble så varm at hele lysoverflaten begynte å avgi brennbar gass, noe som fikk det til å eksplodere og flamme voldsomt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer