Abort

Tenåring fengslet etter abort

Skal ha blitt avslørt etter at politiet fikk tak i private Facebook-meldinger.

ABORT: I fjor ble retten til selvbestemt abort er nå borte på nasjonalt nivå i USA. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix.
ABORT: I fjor ble retten til selvbestemt abort er nå borte på nasjonalt nivå i USA. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 19 år gammel kvinne fra Nebraska USA, ble denne uken dømt til 90 dager i fengsel og to års prøvetid for å ha skjult menneskelige levninger.

19-åringen erkjente straffskyld, melder New York Times.

Jenta og moren hennes ble arrestert i fjor, etter at politiet fikk tak i private Facebook-meldinger hvor de diskuterte planer om å avslutte tenåringens svangerskap og «brenne beviset.»

Bestilte abortpiller

Ifølge avisen, skal moren ha bestilt abortpiller på nettet og gitt dem til datteren i april i fjor, da hun var rundt 30 uker på vei i svangerskapet. Normalt anses et foster som levedyktig rundt utgangen av 22. svangerskapsuke. Etterpå skal de to ha brent levningene av fosteret, opplyser politiet.

Politiets undersøkelser skal ha begynt før amerikansk høyesterett fjernet retten til selvbestemt abort på nasjonalt nivå.

Den nye avgjørelsen fra høyesterett innebærer at det er opp til hver enkelt stat å bestemme, og fra mai 2022 ble abort ulovlig i Nebraska etter 12. svangerskapsuke.

Et dødfødt barn

Det var i april 2022 at det lokale politiet ble tipset om at tenåringen hadde født et dødfødt barn, skriver New York Post.

Tenåringen, som var 17 år på dette tidspunktet, skal ha sagt at hun hadde en spontanabort og fikk hjelp av moren til å fjerne fosteret.

Men da politiet undersøkte spedbarnets levninger fant de skader som indikerte at barnet skal ha blitt brent etter at svangerskapet var avsluttet. Facebook-meldinger mellom mor og datter, avslørte deretter deres planer om å ta abort og fjerne bevisene.

Moren har også erkjent seg skyldig i å gi abort etter 20. svangerskapsuke (som var gjeldende lov i Nebraska før mai 2022), falsk rapportering og tukling med menneskelige levninger.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer