Barnas Beste I Julen

Tenk på barnas beste i julen

Livet vårt endrer seg hele tiden, men julen har en tendens til å stå stille. Kanskje det er det vi liker best ved julen, å dvele ved det som var?

Tenk på barnas beste i julen
Publisert
Sist oppdatert

Julen har mye med vår identitet å gjøre, vi har alle vært barn. I barneårene blir vår indre trygghet og selvbildet bygget. Felles­skapet med familie og slekt huskes, enten det var godt eller vondt. Derfor er det så lett å fortape seg i følelser til jul.

Til forskjell fra resten av året dekker ikke venner og kollegaer lengselen etter nærhet og kos. Moderne par og familier ønsker seg en gammeldags jul! Og utro menn vil hjem til jul. Men ­sammenkoblingen av høytid og følelser med storfamilien rundt bordet i gammel tradisjon kan fort bli kaos.

Her til lands er det snart like mange skilte familier som familier der mor og far bor sammen. Det kan bli vanskelig hvis ikke foreldre planlegger tidlig hvor barna skal feire. Mange har en ordning med annethvert år hos mor og far. Det er lurt å lytte til barnas ønsker også. Barn har omsorg for sin familie selv om de bor på hver sin kant. Barn tenker ofte mest på den forelderen og de søsken og besteforeldre som ikke er sammen med dem til jul. Selv om du kanskje ikke ønsker samvær med ­barnets far, gjør nok barnet ofte det. Husk på at det heldigvis er flere som er glad i barnet ditt. Vær raus, det er jul!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer