Kjersti Kvam:

Teori og praksis

En ting er å bestemme seg for noe, en annen er panikken som tar deg når du skjønner at du faktisk skal gjennomføre det.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I det klare høstlyset, oktober 2019, bestemte jeg meg for at 2020 skulle være et år i mønsterbrytingens tegn. Jeg som alltid hadde lengtet etter å treffe en god kjæreste, på min kanskje litt for krevende, nære måte, skulle vende ryggen til tanken om et forhold og heller omfavne flørt og flyktige affærer. Ja, for selv om jeg skulle jobbe mot mine naturlige instinkter (for å si det mildt), var en del av avtalen jeg hadde laget med venninnene mine og meg selv, at jeg ikke skulle leve i sølibat. På denne tiden visste jeg jo ingenting om hvordan koronaviruset skulle utfordre både sjekking og sølibat, men mer om det neste gang.

Den vanligvis så grå november viste seg fra en lysere side. En gira lettelse hadde inntatt kroppen min, og gjorde at jeg hadde en sjelden selvtillit. Jeg kunne nesten ikke vente til 1. januar, da jeg endelig skulle sette i gang med ikke å få meg kjæreste.

Desember, derimot, opptrådte mer nevrotisk. Vi snakker panikkartet uro og unormal sterk lengsel etter en mann. Ingen bestemt, bare en dragning mot de fleste tobeinte med penis. Det førte til flere personlig grenseoverskridende hendelser, for eksempel klining med mye yngre kompis ute på byen, og lett-på-tråden-sms til mann jeg så vidt kjente, for å nevne noe.

Inni meg utviklet nemlig prosjektet seg til en tilstand der jeg var så guttegæren som jeg kanskje ikke har vært siden året etter at jeg ble skilt som 35-åring. Jeg hadde kun kort tid på å komme meg unna min egen undergang i hva kjæresterier angår, så jeg gjorde det meste jeg kunne for å være ute og treffe folk (menn), siden man aldri kan vite når det sier klikk. Jeg var helt klar over at dette var meg i krisemodus, likevel var det umulig å skjerpe seg. Teori og praksis. Det er jo sånn livet er. Hva som opprinnelig var så spennende med prosjektet, ville jeg ikke klart å redegjøre for om belønningen så hadde vært en heit date med Brad Pitt. Ubevisst tenkte jeg nok at hvis jeg bare fikk meg kjæreste før 2020, slapp jeg å gå i gang med prosjektet i det hele tatt. Piuh. Fiksa det på hengende håret, liksom.

Men jeg visste at jeg ikke kunne trekke meg, og innerst inne ville jeg jo heller ikke droppe det. Hva hadde jeg å tape? (Ikke en mann, iallfall.)

Absurd nok var det branden som hadde skubbet meg ut i dette prosjektet i oktober, som igjen tippet meg inn i det. Passende nok på selveste nyttårsaften, startskuddet for mitt nye kjærlighets-jeg. På Instagram-kontoen hans dukket det opp en bildeserie fra sørlige strøk, der han og en søt brunette feiret inngangen til 2020. Og til min store forskrekkelse var han ikke sammen med hun spanske eksen, men en helt annen dame som åpenbart hadde klart det jeg ikke hadde fiksa: å være så kul og hot og bra at han glemte señoritaen.

Nyttårsaften nådde ikke all-time-topp-tre for min del. Her hadde jeg jobbet med å takle avvisningen som en superwoman, men branden hadde tydeligvis taklet det enda bedre. Han hadde overhodet ikke sett seg tilbake, bare kjørt på videre og ikke gjort det han sa han skulle: være alene og finne ut av seg selv.

Jeg følte meg så dum. Lurt trill rundt. Hadde lyst til å kommentere «Æsj» på Instagrammen hans. I stedet gjorde jeg det jeg selvsagt burde gjort i oktober – sluttet å følge ham på sosiale medier.

Og da jeg våknet 1. januar, var sjela mi inne i prosjektet igjen!

Neste gang får du vite litt om hva superpsykologene Peder Kjøs og Catrin Sagen tenker om kjæreste-prosjektet mitt, og hvorfor Peder mener at jeg bør holde meg langt unna menn …

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer