Kultur & Underholdning

Terte med ost og rotfrukt

Husmannskost med fransk vri.

Publisert
Sist oppdatertKOKING AV RØDBETER

Kutt av bladene og skyll roten. Legg dem i lettsaltet kokende vann, akkurat som poteter. Kokes til de er møre, kjenn etter med en kniv. Store rødbeter trenger bortimot en times koking. Hell av vannet og la dem stå til de er litt avkjølt. Ta på hansker og skrell dem med hendene, skallet er løst og sklir lett av etter kokingen. Nå er det bare å kutte i skiver, båter eller staver til videre bruk. For å lage puré er det enkleste å hakke den kokte rødbeten litt opp og bruke stavmikser eller blender til konsistensen er jevn og fin.


GODE SMAKS-KOMBINASJONER

Agurk, appelsin, bacon, balsamico, dill, eddik, egg, eple, fennikel, fløte, gressløk, karri, løk, persille, pepperrot, potet, røkt fisk, rømme, sennep, sitron, smør, ost, vinaigrette, valnøtter og yoghurt.


(Til 4 personer)

1 pk. dypfryst butterdeig, ev. lag paideig selv
2 kokte rødbeter
1 kålrot
1 sellerirot
2 ss olivenolje, pluss
godt salt
200 g chèvre, fransk geitost
1/2 beger ricotta
2 ts fersk timian,
finhakket, nykvernet pepper
1 dl revet fontinaost eller annen godt, lagret ost

Legg butterdeigplatene på benken og la dem tine. Sett ovnen på 190°. Kjevle ut 3–4 plater, det kommer litt an på hvor stor form du har.

Kjevle til nesten dobbel størrelse. Legg dem i bunnen og opp langs kantene på formen, klem sammen i skjøtene. Skjær vekk overflødig deig.

Forstek paiskallet i 15–20 minutter. Sett formen på en rist og avkjøl. Rens kålrot og selleri og skjær dem i cirka 3 mm tykke skiver.

La dem koke knapt møre i lettsaltet vann. Del rødbetene i skiver også. Sett opp ovnstemperaturen til 220. Bland sammen chèvre, ricotta og hakket timian; smak til med pepper.

Smør blandingen på paiskallet. Legg på rotgrønnsakene, strø lett over med litt salt. Legg på revet ost og ha på nykvernet pepper.

Bak i ovnen til den blir gyllen, cirka 2 minutter.

Terte med ost, rødbeter og rotfrukt. Foto: Hanne Buxrud
Terte med ost, rødbeter og rotfrukt. Foto: Hanne Buxrud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer