Kjøtt

Tex-mex

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen




(Til 4 personer)
4 ss friskpresset limesaft
50 g honning
1/2 ts chilipulver
200 g frisk ananas
300 g mørt oksekjøtt
maisolje
1/2 ts spisskummen
1/2 ts kanel
1/2 ts kakao
1 ts hvitløksalt
1 ts paprikapulver
4 tortillas eller lefser
grønn salat

Varm en panne og ha i limesaft, chilipulver og honning. Skjær ananasen i terninger og fres på middels varme i 4–5 minutter. Bland spisskummen, kanel, kakao, hvitløksalt og paprikapulver.

Skjær kjøttet i tynne strimler og rør strimlene sammen med krydderblandingen. Varm en panne, ha i litt maisolje og stek kjøttet i 2–3 minutter på høy varme. Bland kjøtt og ananas. Skyll og tørk salaten og riv den i småbiter.

Sett stekeovnen på 200 grader. Pensle tortillaene eller lefsene med maisolje, pakk dem inn i aluminiumsfolie og ha pakken i stekeovnen i 10 minutter.

Når tortillaene/lefsene er varme, blander du salaten inn i kjøtt- og ananasblandingen og fyller tortillaene/lefsene.

Tex-mex
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer