Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
4 ss friskpresset limesaft
50 g honning
1/2 ts chilipulver
200 g frisk ananas
300 g mørt oksekjøtt
maisolje
1/2 ts spisskummen
1/2 ts kanel
1/2 ts kakao
1 ts hvitløksalt
1 ts paprikapulver
4 tortillas eller lefser
grønn salat
Varm en panne og ha i limesaft, chilipulver og honning. Skjær ananasen i terninger og fres på middels varme i 4–5 minutter. Bland spisskummen, kanel, kakao, hvitløksalt og paprikapulver.
Skjær kjøttet i tynne strimler og rør strimlene sammen med krydderblandingen. Varm en panne, ha i litt maisolje og stek kjøttet i 2–3 minutter på høy varme. Bland kjøtt og ananas. Skyll og tørk salaten og riv den i småbiter.
Sett stekeovnen på 200 grader. Pensle tortillaene eller lefsene med maisolje, pakk dem inn i aluminiumsfolie og ha pakken i stekeovnen i 10 minutter.
Når tortillaene/lefsene er varme, blander du salaten inn i kjøtt- og ananasblandingen og fyller tortillaene/lefsene.
