Thaimat

Thaigryte

Thaimat er populært, og du kan lage den aller beste gryten hjemme.

(4 porsjoner)

◗ 2 hvitløkbåter
◗ ca. 500 g kyllingfilet
◗ 3 vårløk
◗ 1 rød paprika
◗ 3 stikler selleri
◗ 1 ss rapsolje
◗ 2-3 rød karripasta
◗ 1 liten boks ananas eller ½ fersk ananas
◗ 1 boks kokosmelk
◗ 3 tørkede limeblader
◗ 1 hønsebuljongterning
◗ 150 g sukkererter
◗ 2 ss hakket frisk mynte

1. Finhakk hvitløken. Skjær kylling i biter. Snitt vårløk i ringer, ­paprika i terninger og selleri i biter.
2. Stek grønnsakene i en panne i litt olje. Tilsett karripasta og ­ananasbiter.
3. Hell på kokosmelk og legg i kyllingbiter, limeblander og ­hønsebuljong.
4. La dette trekke i ca. 10 minutter.
5. Del sukkererter i to og legg i gryten sammen med finhakket mynte og smak til.
6. Server med kokt ris.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: