Thea Steen

Thea Steen (26) er død

«Som ellers i livet og sykdomsforløpet var Thea utrolig tapper og utholdende i de siste ukene.»

THEA STEEN ER DØD: Den 26 år gamle journalisten og bloggeren har kjempet mot kreften i to år. Foto: Per Ervland
THEA STEEN ER DØD: Den 26 år gamle journalisten og bloggeren har kjempet mot kreften i to år. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vår kjæreste Thea døde natt til søndag 17. juli», skriver familien til tidligere Dagbladet-journalist og blogger Thea Steen (26) på bloggen til 26-åringen.

Etter at Steen fikk kreftdiagnosen tilbake i 2015, har hun vært åpen om sykdomsforløpet sitt gjennom bloggen, og i dag måtte familien medbringe den triste beskjeden til alle leserne. 

«Som ellers i livet og sykdomsforløpet var Thea utrolig tapper og utholdende i de siste ukene. Thea ønsket at vi skulle fortelle dere om hennes død når den tid kom», står det på bloggen hennes i dag 17. juli.

Familien til Steen forteller at hun satte pris på at så mange fant trøst og glede i å følge bloggen hennes. «Hun hadde håpet å være en historie om å overleve, om å kjempe og vinne. Thea kjempet. Og Thea vant: Mange hjerter, mange gode møter med fine mennesker.»

- Noe av det mest spesielle, grusomme og merkelige jeg har erfart

Det var årets første vårdag i New York, byen som hadde vært hjemmet til Thea Steen i bare seks måneder, og hun satt på et legekontor på Manhattan og forventet fred og ingen fare. Hun var der kun fordi hun ventet på prøvesvarene på «den godartede og helt ufarlige svulsten» hun hadde operert ut en uke tidligere, og lite visste hun at livet brått skulle snu. 

– Å få servert «du har kreft», er noe av det mest spesielle, grusomme og merkelige jeg har erfart. Ord som «absurd», «sjokkerende» og «urealistisk» har aldri før blitt brukt mer korrekt for å beskrive egne opplevelser, har Thea Steen tidligere sagt til KK.no.

– Og så husker jeg alt! Alle detaljer fra det øyeblikket; vær, vind, ord, farger, sinnsstemning. Jeg tror de aller fleste som opplever å få en sånn beskjed, husker det øyeblikket og rammene rundt det klokkeklart.

LES OGSÅ: Thea Steens nyeste blogginnlegg: «Når alt håret er borte»

- Takk for alt du har betydd for kreftsaken

«Vi ønsker å fortsatt støtte Thea sitt engasjement for #Sjekkdeg-kampanjen, og bidra til at flest mulig unge jenter unngår kreftsykdommen og får gode framtidsmuligheter. Derfor vil vi opprette et minnefond i Theas navn», skriver familien til Thea på hennes blogg.

Vi KK.no sender våre varmeste tanker og kondolanser til Theas familie og venner. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer