Usynlig kronisk sykdom

Therese våknet med en hodepine hun aldri er blitt kvitt

Rundt 800.000 nordmenn ser helt friske ut, men lever med en sykdom som ikke synes utenpå.

USYNLIG SYK: Therese har de siste tre årene levd med kronisk hodepine, noe som blant annet gjør at hun alltid må bruke solbriller eller filterbriller på grunn av lysskyhet. FOTO: Privat
USYNLIG SYK: Therese har de siste tre årene levd med kronisk hodepine, noe som blant annet gjør at hun alltid må bruke solbriller eller filterbriller på grunn av lysskyhet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det var ingenting i livet mitt som tilsa at dette skulle oppstå. Jeg hadde for eksempel ikke vært veldig stressa og jeg elsket jobben min, sier Therese Daniela Lindø (38).

De siste tre årene har hun vært en av rundt 800.000 nordmenn som ifølge NRK har en såkalt «usynlig sykdom», det vil si at hun lever med smerter som ingen andre kan se. I Thereses tilfelle dreier det seg om kronisk hodepine og kraftig migrene.

Sykdommen kom som lyn fra klar himmel da hun en helt vanlig morgen våknet med hodepine. Hun hadde riktignok hatt sporadiske migreneanfall tidligere, men høyst et par anfall i året og av en helt annen karakter.

– Alt toppet seg, forteller hun.

– Migreneanfallene kom oftere og var mye mer smertefulle enn tidligere. I tillegg hadde jeg en hodepine som var med meg hver eneste dag fra morgen til kveld. I starten tok jeg bare hodepinetabletter og satset på at det ville gå over, men de hjalp ikke særlig og etter et halvt år med konstant hodepine var jeg rimelig desperat og oppsøkte fastlegen.

Vanskelig både fysisk og psykisk

Dette ble for Therese starten på en lang rekke utredninger og tester av forskjellige behandlingsmetoder. Til tross for dette har legene ikke klart å komme til bunns i hva som kan være årsaken til den konstante hodepinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.