Fårikål

Tid for lam

Nå bugner det av verdens beste lammekjøtt i butikkene. Hva med en raus gryte fårikål eller en lammegryte med dill og kantareller?

Tid for lam
Publisert
Sist oppdatert

Lammegryte med rotgrønnsaker(4 porsjoner)

Husk at leirgryta må ligge ca. 15 minutter i vann før den brukes.

Ca. 600 g lammekjøtt uten bein1 løk 1 rødløk 2 gulrot2–3 finhakkede hvitløkbåter1 skalk sellerirot2 ss smør1 ts salt½ ts nykvernet pepper3 ts tørket timian3 dl hvitvin

Varm stekeovn til 200°. Skjær grønnsaker i biter, og fres dem gylne i smør i en panne. Ta grønnsakene opp, og legg dem i den fuktede leirgryta.Del kjøttet i biter, og brun kjøttstykkene. Legg kjøttet i leirgryta, og hell på hvitvin. Tilsett hvitløk, salt, pepper og timian.Legg på lokk, og sett gryten i stekeovn. La den stå i ca. 1 time til kjøttet er mørt. Server med poteter og flatbrød.

Tips: Du kan også bruke fårikålkjøtt med bein, men det tar litt mer plass i leirgryta. 

 

Lammegryte med dill og skogens gull(4 porsjoner)

Gryteretter med lam er kjempegodt. Her er en lammegryte med fersk dill og skogens gull, nemlig kantareller.

ca. 600 g strimlet lammekjøtt fra lammelår2 ss smør300 g kantarell eller annen sopp1 bunt frisk dill1 løk i båter1 beger crème fraîche original, 35 %2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice1 ts salt½ ts pepper

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer