Urter

Tid for urter

Vi bruker for mye salt i maten. Mye av det kan erstattes med ferske krydderurter. Disse urtene bør du ha på kjøkkenbenken.

Rosmarin:
Urten har en søt, litt bitter smak som minner litt om kamfer. Den tåler å koke med i matretter, og passer godt til kjøtt- og fiskeretter. Prøv den gjerne med pasta. Surr det  sammen med smør, hvitløk og litt kraft, før du tilsetter den kokte pastaen. 

Koriander: Smaker søtt og litt bittert, og du kan bruke både de ferske bladene og de runde frøene. Strø gjerne bladene over supper og salater. Frøene passer fint i brød, i ris- og grønnsakretter, kaker og desserter, eller til guacamole. 

Sitronmelisse: Det er de hjerteformede bladene du bruker i maten. Ikke la dem koke for lenge, men tilsett rett før servering. Sitronmelisse gir, som navnet tilsier, sitronsmak til retten. 

Timian: Består av blader og blomster. Du bruker bladene og de unge skuddene, som klippes av før planten blomstrer. Kylling, kjøtt og retter med ost kan med fordel tilsettes litt timian. Det samme gjelder potetretter og supper, og den passer også godt til pasta. 
Kilde: www.frukt.no

image: Tid for  urter

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: