Selvmord

- Til slutt ga han bare opp

Aleksander fikk kreft som 3-åring, slet senere på skolen og hadde mye smerter. Som 21-åring tok han sitt eget liv. - Han hadde et kronglete og utfordrende liv, sier mamma Ann-Peggy.

SELVMORD: Aleksander møtte mye motgang i livet, og som 21-åring valgte han å ta sitt eget liv. Nå sitter Ann-Peggy igjen med alle spørsmålene. Foto: Privat.
SELVMORD: Aleksander møtte mye motgang i livet, og som 21-åring valgte han å ta sitt eget liv. Nå sitter Ann-Peggy igjen med alle spørsmålene. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

4. juli 1993 ble Aleksander Nordberg født i Tromsø. Han var Ann-Peggy Hjerte Nordbergs førstefødte, og hun var stolt og spent på det som lå foran henne.

Dessverre fikk Aleksander en tøff start på livet, og utfordringene ballet på seg etter hvert som han ble eldre. I 2015 ga han opp.

- Han opplevde mye motgang fordi han ikke kunne jobbe, eller være fysisk aktiv på grunn av smerter. Etter flere samtaler sammen fortalte han meg at han ikke ønsket å leve mer. Han var tynn, spiste lite og var deprimert, sier Ann-Peggy til KK.no.

Hun beskriver sønnen som introvert, med en stille personlighet.

- En slik personlighet er skummel når man sliter med selvmordstanker. Det gjør det vanskeligere for omgivelsene å oppdage, sier hun.

Sønnen ble "tvangsflyttet" hjem våren 2012, og moren opplevde etter hvert at det gikk bedre med ham. De neste årene fikk han ny læreplass og en kjæreste.

Han ville ta farvel, men tanken slo meg ikke en gang

LES OGSÅ: Derfor er det viktig med mer åpenhet rundt selvmord

Tok plutselig sitt eget liv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer