Vis mer

Tilgi

Tilgi – og kroppen takker deg

Vi er litt rausere nå i juletiden, og det kan kjennes lettere å tilgi. Gjør det! Tilgivelse har mange helsefordeler.

Publisert

Sjansen for å leve litt lenger er større dersom du har evnen til å tilgi uten å forvente en unnskyldning eller noen annen handling i retur. Det viser en studie fra the Journal of Behavioral Medicine. Det å tilgi gjør at du får mindre sinne i kroppen, og dette kan igjen bidra til å senke blodtrykket ditt. Det samme er også tilfellet med vedkommende som blir tilgitt.

Stressnivået i kroppen minsker dersom du bestemmer deg for å tilgi. Evnen til tilgivelse er en viktig faktor når forskere har sett på sammenhengen mellom langvarig stress og mental helse. Livslangt stress ble i liten grad forbundet med svakere mental helse hos folk som tilga mest, mens det motsatte var tilfelle med folk som hadde vanskelig for å tilgi. 

Å tilgi kan også påvirke søvnkvalitet og tretthetsfølelse på en positiv måte. Det kan også ha styrkende effekt på immunforsvaret ditt. Dette har forskere blant annet har kommet fram til ved å studere HIV-smittede som tilga folk som hadde såret dem.
Kilde: Huffington Post

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer