Dessert

Tilslørte bondepiker

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
2 ss smør
2 ss sukker
3 dl kavring, eller en blanding av kjeks og kavring
3 dl kremfløte
3 dl god eplemos (hvis du ikke har hjemmelagd, anbefaler jeg en lettvariant, den er luftigere og ikke så søt som de andre kan være)
eventuelt kanel

Smelt smøret i en stekepanne. Knus kavringen og bland inn sukkeret. Ha det i pannen og stek til det er gyllent og sprøtt. Avkjøl. Pisk fløten til lett krem og smak eplemosen til med kanel. Legg lagvis eplemos, kavring og krem. Det er også godt å blande inn hakkede mandler i kavringen. Hvis du vil lage eplemos selv: Skrell 5–6 epler, rens og del i biter. Kok
i2 dl vann med ca. 75 g sukker. Kok dem møre og mos eller bruk en stavmikser. Smak til med kanel om ønskelig.

Tilslørte bondepiker
Tilslørte bondepiker Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer