Friske urter i brød gir kjærkommen variasjon til hverdagsbrødet, eller en ekstra schwung på rundstykkene til suppen eller osten. Her er noen med timian i.
(Til 20 stykker)
30 g gjær
2 1/2 dl vann
300 g crème fraîche
250 g smeltet smør
700 g hvetemel
1 ss sukker
2 ts salt
en neve finhakket timian
smør til formene
Rør gjæren ut i lunkent vann og rør inn crème fraîche og smør. Bland mel og sukker, salt og finhakket timian, og rør det inn i gjærblandingen. Rør godt sammen og ha deigen i en stor
bolle. Dekk bollen med et håndkle og sett lunt til heving i cirka 1 time. Smør muffinsformer med smør og dryss med mel. Ha deigen i formene og stek dem i ovnen på 200 grader i 10-20 minutter, til de er gylne. Tiden avhenger av størrelsen på rundstykkene.
