Brødvarer

Timian-rundstykker

Rundtstykket med noe ekstra.

Publisert
Sist oppdatert




Friske urter i brød gir kjærkommen variasjon til hverdagsbrødet, eller en ekstra schwung på rundstykkene til suppen eller osten. Her er noen med timian i.

(Til 20 stykker)

30 g gjær
2 1/2 dl vann
300 g crème fraîche
250 g smeltet smør
700 g hvetemel
1 ss sukker
2 ts salt
en neve finhakket timian
smør til formene

Rør gjæren ut i lunkent vann og rør inn crème fraîche og smør. Bland mel og sukker, salt og finhakket timian, og rør det inn i gjærblandingen. Rør godt sammen og ha deigen i en stor
bolle. Dekk bollen med et håndkle og sett lunt til heving i cirka 1 time. Smør muffinsformer med smør og dryss med mel. Ha deigen i formene og stek dem i ovnen på 200 grader i 10-20 minutter, til de er gylne. Tiden avhenger av størrelsen på rundstykkene.

Deilige rundstykker!
Deilige rundstykker! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer