Oslo Raw

Tiril var utbrent: - Jeg kunne ikke bevege meg på et halvt år

- Jeg stoppet ikke opp og pustet i et sekund en gang, fordi jeg visste ikke hvordan jeg gjorde noe annet enn bare å kjøre på.

TRANSFORMERT: Å gå fra hodet til kroppen var den store transformasjonen som også ble starten på businessen med rawfood for Tiril Refsum. FOTO: Silje Helgesen
TRANSFORMERT: Å gå fra hodet til kroppen var den store transformasjonen som også ble starten på businessen med rawfood for Tiril Refsum. FOTO: Silje Helgesen Vis mer
Publisert

- Kos er helt essensielt for helsa vår, for kreativiteten vår og for jobben vår, sier Oslojenta Tiril Refsum (27). Hun utdyper:

- Bare det å spise kake til frokost er noe som symboliserer det gode i livet - en barnslig glede jeg har manglet i altfor lang tid i mitt eget liv, sier Refsum til KK.

Hun er innehaver av Oslo Raw, som består av to kafeer og et bakeri. Til sammen er de over 30 ansatte i bedriften og omsetter for rundt 15 millioner kroner i året. Det går med andre ord godt om dagen, men det var ikke gitt at Tiril skulle lykkes med egen business og samtidig få et liv hun stortrives med.

Hadde det ikke bra

For noen år siden var Tiril jenta som aldri stoppet opp for å ta pauser. Hun var den flinke, energiske og pliktoppfyllende personen, og nailet alt fra studier og idrett til revy og studentradio. Hun var den utagerende proffen i gjengen som alltid bare kastet seg ut i ting. På utsiden kunne hun til og med se oppriktig glad ut. Hun smilte og lo, sang og snakket.

- I lang, lang tid hadde kroppen min prøvd å si fra, men det gikk ikke. I hverdagen er det mye å levere og mye å takle, og om man trykker det ned over lengre tid hoper det seg opp. Etter et halvt år på studier i Volda knakk jeg sammen. Det gikk faktisk så langt at jeg tenkte jeg ikke ville leve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer