Litteratur

To gode i sommer

På jakt etter ny litteratur når sommeren regner bort - eller noe oppslukende å ta med på stranda eller på ferie? Prøv for eksempel disse to.

Zadie Smith er ute med «Om skjønnhet».
Zadie Smith er ute med «Om skjønnhet». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Zadie Smith: «Om skjønnhet»Oversatt av Kari og Kjell RisvikAschehoug, kr 349Zadie Smiths nye roman «Om skjønnhet» er en sosial komedie om familieliv, raseblanding, generasjonskonflikter og kollisjonen mellom det personlige og det politiske. Engelske Howard Belsey bor i USA og har vært gift i 30 år med afroamerikanske Kiki. Barna deres er opptatt av egen karriere, og Howard føler at de to første aktene i livet hans er over, uten at han har noen klare planer for finalen. Men så faller den eldste sønnen hans, Jerome, for Victoria, datteren til Howards erkefiende, høyrepolitikeren Monty Kipps. Etter hvert finner de to familiene seg sammentrengt i et hjørne av USA, der de deltar i en kulturell og personlig krig, mot en bakgrunn av virkelige kriger de knapt nok oppfatter. Zadie Smith, som slo gjennom med et brak med debutromanen «Hvite tenner», er nominert til Booker-prisen for denne nye romanen.Jonas Gardell: «Jenny»Oversatt av Knut OfstadTiden, kr 289Jonas Gardells nye bok «Jenny» er en roman om mobbing. Om sannhet og skyld. Og om veien ut. Gardell forteller historien om Jenny, den rare jenta på skolen, hun som har annerledes klær og ingen venner. På avslutningsfesten blir hun voldtatt. Men i tillegg til dyster sårhet peker historien også mot det lyse: Du kan alltid reise deg og gå til noe annet og bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer