Lavinntekt

Tobarnsfamilien lever på kun én lærerlønn

Men har likevel ambisjoner om å betale ned huslånet på fem år.

LAVINNTEKT: Marte og Alf Magne har en livsstil mange nok vil kalle sparsommelig, men sier at det å bruke lite penger aldri har vært et mål i seg selv. FOTO: Privat
LAVINNTEKT: Marte og Alf Magne har en livsstil mange nok vil kalle sparsommelig, men sier at det å bruke lite penger aldri har vært et mål i seg selv. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– En del tenker kanskje at man gir avkall på noe når man lever slik vi gjør, men for oss er det helt naturlig og jeg savner ikke noe, sier Marte Kristine Sirevåg (30).

Sammen med ektemannen Alf Magne (37) har hun valgt en livsstil som nok skiller seg litt ut i dagens samfunn. Paret og deres to små barn lever nemlig selvvalgt på bare en inntekt.

Mens Marte jobber som lærer i ungdomsskolen, er Alf Magne, som er utdannet historiker, hjemme med barna.

– Mange vil nok beskrive måten vi lever på som sparsommelig, men det å bruke lite penger har aldri vært et mål i seg selv. For oss er det viktig at vi har kvalitetstid sammen som en familie, og at vi har en stressfri hverdag med senka skuldre. Ting vi finner glede i, som det å slappe av hjemme eller tilbringe tid ute i naturen, koster ikke så mye, sier Marte.

Alf Magne sier seg enig.

– Vi har en filosofi om å ikke kaste bort ressurser, men vi lever slik vi ønsker og gir barna alt de trenger. Penger er jo et verktøy. Poenget er ikke å samle mest mulig av dem, men å være bevisst på hvordan du kan bruke pengene best mulig for deg selv. Vi er nøysomme og har god kontroll på hvor pengene våre går, slik at vi kan bruke dem på best mulig måte, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer