Partnerdrap:

Tobarnsfaren Christopher innrømmer drap på kona og sine to små døtre

Innrømmelsen kom for å unngå dødsstraff.

ERKJENNER DRAP PÅ FAMILIEN: Den amerikanske tobarnsfaren Christopher Watts innrømmet i november at han tok livet av kona Shan'ann og barna Belle og Celeste i august 2018. Nå står han overfor livstid i fengsel. FOTO: NTB Scanpix
ERKJENNER DRAP PÅ FAMILIEN: Den amerikanske tobarnsfaren Christopher Watts innrømmet i november at han tok livet av kona Shan'ann og barna Belle og Celeste i august 2018. Nå står han overfor livstid i fengsel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av november erkjente tobarnsfaren Christopher Watts (33) at han har drept kona Shan'ann (34) og døtrene Belle og Celeste etter en krangel i august, skriver Daily Mail. Frem til 6. november hevdet han at han hadde drept kona i raseri, fordi han hadde oppdaget at hun hadde kvalt begge døtrene. Noe politiet har avvist at kan ha vært tilfelle basert på bevis.

Ifølge Daily Mail kommer erkjennelsen etter at Watts har inngått en avtale, en såkalt plea deal, med aktor for å slippe dødsstraff.

Da den gravide tobarnsmoren Shan'ann, bosatt i Colorado i USA, ikke kom tilbake fra jobbreise til Arizona i midten av august 2018, og ikke dukket opp til en avtalt legetime dagen etter, slo den nærmeste familien alarm.

Borte var Shan'ann og de to små døtrene Belle og Celeste.

Blant de som desperat lette etter 34-åringen var nettopp ektemannen Christopher Watts. Han henvendte seg til kona og barna via media og ba om at de skulle komme hjem igjen, men det tok ikke lang tid før Chris ble ansett som mistenkt og for å hatt noe med forsvinningen å gjøre.

HAN VAR UTRO: Shan'ann Watts var 15 uker på vei med parets tredje barn. Dette stoppet ikke Chris Watts fra å ha et forhold på si med en kollega. Han skal ha ønsket å ta ut separasjon fra kona. Krangel om dette mellom ekteparet skal være motivasjonen for drapene. FOTO: NTB Scanpix
HAN VAR UTRO: Shan'ann Watts var 15 uker på vei med parets tredje barn. Dette stoppet ikke Chris Watts fra å ha et forhold på si med en kollega. Han skal ha ønsket å ta ut separasjon fra kona. Krangel om dette mellom ekteparet skal være motivasjonen for drapene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Når ektemenn dreper: - Jeg har møtt kvinner som har endt med å bli drept

Skal ha blitt rasende over at han hadde et forhold til en kollega

Et par dager etter at letingen startet ble Chris arrestert og brakt til avhør. Den 16. august fant politiet levningene etter en voksenperson og to barn på eiendommen til olje- og gass-selskapet Anadarko Petroleum - en bedrift Chris hadde jobbet for, men blitt sparket fra samme dag som han ble arrestert. Politiet konkluderte raskt med at det var Shan'ann og døtrene Celeste og Belle som var blitt funnet.

Under avhørene av Chris denne høsten har det kommet frem at han skal ha kvalt sin kone fordi han oppdaget at kona kvalte sin eldste datter, og at den yngste datteren lå livløs på gulvet. Han påstår at Shan'ann skal ha blitt så rasende over at Chris ønsket å separeres fra henne, ettersom det hadde kommet frem at han hadde et forhold med en kollega, at hun skal ha tatt livet av døtrene. Dette har Chris frivillig avgitt i en skriftlig erklæring, en såkalt affidavit, gitt under ed.

Se utdrag fra den skriftlige erklæringen til Chris Watts under:

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail har Shan'anns familie godkjent avtalen, ettersom de ikke ønsker at deres nå drapstiltalte svigersønn skal dø slik som datteren og barnebarna. Men at han skal leve resten av livet bak lås og slå.

- Han tok valget om å ende livene deres. Jeg ønsker ikke å være i den situasjonen at jeg tar hans, skal Shan'anns mor Sandra Rzucek ha uttalt via statsadvokat Michael Rourke, ifølge Daily Mail.

Statsadvokat Rourke la til at mellomvalget i USA også kan ha betydning, fordi det kan avgjøre om en guvernør vil eller ikke vil håndheve dødsstraff hvis det blir resultatet av en dom.

DREPT AV FAR: 34 år gamle Shan'ann Watts og døtrene Belle og Celeste forsvant fra familiens hjem i Colorado i august. Noen dager senere ble de funnet drept. Nå erkjenner far og ektemann Chris Watts at han har tatt familien av dage. FOTO: NTB Scanpix
DREPT AV FAR: 34 år gamle Shan'ann Watts og døtrene Belle og Celeste forsvant fra familiens hjem i Colorado i august. Noen dager senere ble de funnet drept. Nå erkjenner far og ektemann Chris Watts at han har tatt familien av dage. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Per i dag er ikke obduksjonrapportene offentliggjort, men ifølge rettsdokumenter som magasinet People tidligere har referert til, er foreløpig konklusjon rundt dødsårsak kveling.

Mandag 19. november 2018 møtes partene i retten for endelig domsavsigelse.

LES OGSÅ: Parnerdrap: - Jeg var forberedt på at pappa skulle ta sitt eget liv, men ikke at han skulle ta med seg mamma også

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer