<strong>TRUE CRIME:</strong> Den amerikanske tobarnsmoren Alice Crimmins våknet en dag og oppdaget at de to barna hennes var forsvunnet fra leiligheten. De ble siden funnet drept og hun ble mistenkt for drapene. Foto: Skjermdump fra Dplay
TRUE CRIME: Den amerikanske tobarnsmoren Alice Crimmins våknet en dag og oppdaget at de to barna hennes var forsvunnet fra leiligheten. De ble siden funnet drept og hun ble mistenkt for drapene. Foto: Skjermdump fra Dplay Vis mer

True crime:

Tobarnsmoren Alice ble beskyldt for å ha drept barna Eddie (5) og Missy (4)

Men var det egentlig hun som hadde gjort det?

Publisert
Sist oppdatert

Det var en varm sommermorgen i Queens-nabolaget Kew Gardens Hills i New York og kalenderen viste 14. juli 1965. Alt lå til rette for at det skulle bli en deilig sommerdag, midt under det man betegner som «The Swinging 60s».

Men for den 26 år gamle tobarnsmoren Alice Crimmins skulle denne onsdag morgenen utvikle seg til å bli et mareritt. Etter å ha stelt seg gikk Alice inn for å vekke de to barna, som delte soverom, men Eddie jr. og Alice «Missy» Marie var ingen steder å se. Leiligheten familien på tre delte lå i førsteetasje, og vinduet på barnas soverom sto på vidt gap.

Det første Alice gjorde var å ringe sin fraseparerte ektemann Edmond Michael «Ed» Crimmins (29) for å høre om han hadde tatt barna for å skremme henne. Men Ed bedyret at dette ikke var tilfelle, og han lovet å komme så fort han kunne for å bistå Alice. Hun hadde vært gift med flymekanikeren i syv år, men da han begynte å drikke jevnlig, og var mer på jobb enn med familien, valgte hun å gå fra ham. I 11-tiden ringte de to politiet.

LES OGSÅ: Jacob (11) ble kidnappet og seksuelt misbrukt: - Du hadde ikke trengt å drepe sønnen min

Etterforskeren mente at hun ikke sørget på den måten en uskyldig mor ville ha gjort

Blant de første som kom til Crimmins' leilighet var politietterforskeren Gerard H. «Jerry» Piering. Han var relativt fersk i jobben som etterforsker, og øynet en mulighet til å klatre oppover på karrierestigen om han klarte å løse saken. Han ble raskt mistenksom til tobarnsmoren Alice, som han mente ikke sørget på den måten en uskyldig mor ville ha gjort dersom barna hennes hadde forsvunnet på sporløst vis.

Alice var nemlig en kvinne som elsket å ta seg godt ut, og brukte mye sminke, høye hæler og det man på den tiden anså som utfordrende antrekk. I tillegg fant Piering fort ut at hun var glad i det sosiale liv, og at hun ofte var ute på vift de gangene hennes fraseparerte ektemann hadde ansvar for barna.

Dette gjorde at etterforsker Piering hadde dannet seg en formening om at Alice skjulte noe for ham og politiet. Etterforskeren tok med seg tobarnsmoren inn på soverommet hennes for å avhøre henne. Alice fortalte at hun dagen i forveien hadde tatt med seg barna til en park som lå rundt 20 minutter fra nabolaget. På vei hjem fra Kissena Park gikk hun og de to barna innom en lokal delikatessebutikk, hvor hun kjøpte med seg en pakke frossent kalvekjøtt, en boks brekkbønner og en flaske brus.

Da de kom hjem ringte Alice til sin advokat Michael LaPenna for å drøfte foreldrerett-saken som hadde høring uken etter. Hun og Ed skulle nemlig møte i retten for å finne ut av hvordan de skulle fordele omsorgsretten for de to barna. Ed hadde et ess i ermet, og det var den tidligere hushjelpen Evelyn Linder Atkins. Hun hevdet nemlig at Alice skylte henne 600 dollar for en helg hvor hun forlot barna for en båttur til Bahamas med den 26 år eldre entreprenør-kjæresten Anthony Grace (52).

Men ifølge Alice hadde hun og en venninne blitt lurt da de var om bord i båten. Det som i utgangspunktet skulle være en fest på båten som lå til kai, ble altså en weekendtur da mennene om bord kastet loss i retning Bahamas.

Etter middag bestemte Alice seg for å ta barna med på en biltur. Målet var å finne leiligheten til mannen hun hadde vært gift med i syv år, men nå altså var separert fra. Ed hadde nemlig avlyttet telefonen hennes, og som hevn ville hun finne leiligheten og forhåpentligvis finne Ed sammen med en ny kvinne. Etter å ha kjørt rundt i en time, uten å finne leiligheten, bestemte Alice seg for å kjøre tilbake til sin egen leilighet. Mørket hadde lagt seg og det var på tide å legge de to barna.

Samtidig med at barna ber aftenbønn ved sengekanten går den 14 år gamle jenta Theresa Costello forbi. Hun har tidligere vært barnevakt for Crimmins-barna og legger merke til at vinduet, som har myggnetting foran karmene, er åpent.

LES OGSÅ: Casey Anthony beskyldt for å ha drept datteren (2): - Jeg sover godt om natten

Ingen tegn på seksuelle overgrep

Men det som begynte som en forsvinningssak skulle i løpet av ettermiddagen endres til det verst tenkelige; en kaldblodig drapssak. Det var den ni år gamle gutten Jay Silverman som fant kroppen til den døde fireåringen Missy rundt 25 minutter unna hjemmet i Regal Gardens.

<strong>BLE BARE 4 ÅR:</strong> Den lille jenta Alice Marie, som ble kalt Missy av familien, ble funnet død samme dag som hennes mor ga politiet beskjed om at hun og broren hadde forsvunnet fra deres hjem i Queens i New York. Foto: Skjermdump fra Dplay
BLE BARE 4 ÅR: Den lille jenta Alice Marie, som ble kalt Missy av familien, ble funnet død samme dag som hennes mor ga politiet beskjed om at hun og broren hadde forsvunnet fra deres hjem i Queens i New York. Foto: Skjermdump fra Dplay Vis mer

Morderen hadde surret en del av pyjamasen løst rundt halsen på den lille jenta, og senere skulle obduksjonsrapporten vise at hun hadde dødd som følge av kveling. Det var ingen tegn på seksuelt overgrep. Analyser av innholdet i magesekken hennes viste at hun hadde spist noe makaroni-lignende før hun døde, og det fikk etterforsker Piering til å stusse. Alice hadde jo fortalt under avhøret at hun serverte kalvekjøtt til middag kvelden før barna ble bortført.

Det skulle gå hele fem dager før fem år gamle Eddie jr. ble funnet. En mann og hans sønn var på utkikk etter en trehytte i nærheten av Van Wyck Expressway og fant kroppen til den døde gutten. Funnstedet var rundt 1.6 km fra leiligheten hvor de to barna og mamma Alice bodde. I løpet av de fem dagene kroppen hadde ligget ute hadde dyr og insekter lemlestet den døde kroppen så mye at det var umulig for rettsmedisinerne å fastslå hva dødsårsaken var.

Etter begravelsene til de to små barna fant Alice og Ed tilbake til hverandre, og flyttet inn i en ny leilighet et stykke unna den gamle leiligheten hvor barna hadde forsvunnet fra. Dette for å slippe unna pressen og andre skuelystne.

<strong>BLE BARE 5 ÅR:</strong> Lille Eddie ble ikke funnet før det hadde gått fem dager. Foto: Skjermdump fra Dplay
BLE BARE 5 ÅR: Lille Eddie ble ikke funnet før det hadde gått fem dager. Foto: Skjermdump fra Dplay Vis mer

LES OGSÅ: 16-åringene Shelia og Rachel drepte bestevenninnen og holdt det skjult i et halvt år

- Det er utrolig at de kunne dømme noen med de bevisene som ble lagt frem

Etterforskningen varte i halvannet år, uten at politiet klarte å finne ut av hva som egentlig hadde skjedd. Etterforsker Piering og hans menn valgte å fokusere på Alice som hovedmistenkt, og baserte dette på oppførselen hennes i forkant og etterkant av drapene. De mente at hun ikke hadde vist nok sorg tilknyttet barnas tragiske dødsfall, i tillegg reagerte de på at hun hadde tett sosial omgang med flere menn, og at hun hadde dratt på bar i etterkant av drapene.

I 1968 startet rettssaken og til tross for at politiet ikke hadde noen konkrete beviser å legge frem ble Alice kun dømt for uaktsomt drap på datteren. Et av vitnene, hennes tidligere kjæreste Joseph Rorech, hevdet at hun hadde erkjent overfor ham at «hun heller ville se barna døde, enn et Ed skulle få omsorgen for dem». Da han sa dette i retten skrek Alice at han var en løgner.

<strong>FAKSIMILE:</strong> Alice Crimmins ble ikke bare dømt av politietterforskerne og i retten, men også av pressen. Denne saken sto på trykk i Associated Press da den første dommen kom i 1968. Foto: Skjermdump fra whaleoil.co.nz
FAKSIMILE: Alice Crimmins ble ikke bare dømt av politietterforskerne og i retten, men også av pressen. Denne saken sto på trykk i Associated Press da den første dommen kom i 1968. Foto: Skjermdump fra whaleoil.co.nz Vis mer

Tobarnsmoren anket saken, og en ny rettssak ble gjort i 1971. Her ble hun dømt for drapet på sønnen og uaktsomt drap på datteren, og sendt i fengsel.

- Det er utrolig at de kunne dømme noen med de bevisene som ble lagt frem. Det var snakk om konservative katolske politimenn, som ikke likte livsstilen hennes, sier Ken Gross, forfatter av boken The Alice Crimmins Case, i TV-serien A Crime to Remeber: Go Ask Alice.

- Motivet stemmer ikke med Alice. Politiet trodde Alice ville kvitte seg med barna fordi de sto i veien for hennes frie livsstil. Jeg har ikke funnet noen beviser på at barna faktisk skadet livsstilen hennes. Om hun ville ha sluppet unna barna hadde hun gitt dem til Ed, sier forfatter Michelle McNamara, som står bak True Crime Diary i samme TV-serie.

I 1977 ble hun prøveløslatt og flyttet til Florida sammen med sin tidligere kjæreste Anthony Grace. Forholdet med ektemannen Ed slo sprekker kort tid etter at rettssaken begynte. Alice og Anthony giftet seg, og hun levde i en anonym tilværelse frem til hans død i 1998.

Alice er i live den dag i dag, men har holdt lav profil helt siden hun slapp ut av fengsel for over 40 år siden. Det er fremdeles et mysterium hvem det var som faktisk drepte de to barna.

Se episoden A Crime to Remeber: Go Ask AliceDplay.

LES OGSÅ: Neil Entwistle drepte kona og datteren - skjulte latterkrampe under rettssaken

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer