Jørgine Massa Vasstrand

Tok med datteren (10) til Rwanda som en del av barneoppdragelsen

Mor og datter dro på besøk til fadderbarnet Sentiya (5).

JØRGINE MASSA VASSTRAND: Den populære influenseren tok med seg datteren Filippa (10) til Rwanda for å møte fatterbarnet Sentiya (5) og de andre innbyggerne i landsbyen hennes. FOTO: Plan Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år dro influenseren Jørgine Massa Vasstrand (31), kjent som Funkygine, til Rwanda med datteren Filippa (10) og moren Trude (56) for å hilse på fadderbarnet Sentiya (5).

Jørgine og familien har vært Planfaddere for Sentiya siden 2018, etter at hun gjennom en julekalender fra Plan ønsket å bli fadder. I dag har hun og familien tre fadderbarn.

Det var viktig for Jørgine at også den 10 år gamle datteren ble med på turen, og sier til KK via Plan at hun ser på det som et ledd i datterens oppdragelse.

- Filippa er 10 år og har fått muligheten til å reise hit og se på nært hold hvor ufattelig heldig hun er, og hvor sinnsykt urettferdig det er at disse barna skal vokse opp i en hverdag helt annen enn vår. Jeg tror dette kommer til å påvirke de valgene hun tar, hvordan hun velger å leve livet sitt, og hvordan hun er i møter med andre mennesker, forklarer Jørgine.

- Følelsen av urettferdighet traff meg hardt i magen

Jørgine beskriver møtet med Sentya og de andre innbyggerne på landsbygda i Rwanda som overveldende.

- Jeg har aldri vært så overveldet, følt så sterkt for å gjøre noe, blitt så godt tatt imot, smilt og grått, ledd og vært fortvilt. Alt på en gang. Følelsen av urettferdighet, at forskjellene mellom livet til Sentiya og mine barn er så stor, traff meg hardt i magen. Men det finnes håp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer