Scientologikirken:

Tok med sønnen (2) til Scientologikirken: - Jeg kommer aldri til å tilgi meg selv

Mariette Lindstein var medlem av den kontroversielle kirken i 25 år.

SCIENTOLOGIKIRKEN: Svenske Mariette Lindstein var medlem av kirken i 25 år, før hun forlot den. I dag lever hun av å skrive og forelese for å advare andre. FOTO: Patrik Ljungman
SCIENTOLOGIKIRKEN: Svenske Mariette Lindstein var medlem av kirken i 25 år, før hun forlot den. I dag lever hun av å skrive og forelese for å advare andre. FOTO: Patrik Ljungman Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 1977: I den lille byen Halmstad sør i Sverige går en 19 år gammel jente rastløst gjennom gatene. Hun vet hun burde studere, men hun er eventyrlysten og vil gjøre noe annerledes.

Kjæresten er fem år eldre, det er han som introduserer henne for det som skal komme til å forandre alt. Mariette, jenta med det krystallblå blikket og det lange bølgede håret, blir først med på et foredrag, så litt senere leser hun en bok de gir henne, så tar hun et kurs. Alle hun møter er så hyggelige. Unge, utadvendte, hun føler seg hjemme.

Det skal gå mange år før hun mistenker at det hele var nøye regissert, at alle hun møtte var håndplukket for nettopp å gi henne denne gode følelsen.

– Det var et veldig sterkt fellesskap, forteller Mariette Lindstein (59) til KK.

LES OGSÅ: - Jeg ble lagt på isolat, de fant ikke ut hva som var galt

Fikk jobb i Scientologikirken

Sammen med kjæresten flytter hun året etter noen mil sørover, til Malmö. Her ligger Scientologikirken, det er hit de har reist det siste året for å være med på foredrag og kurs. Ganske snart får paret tilbud om å jobbe for kirken. På den måten kan de fortsette med kursene, men slipper å betale kursavgiftene, som Mariette opplever at blir stadig dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer