Grønnsaker

Tomatguiden - fra cherry til biff

Tomater er opprinnelig fra Sør-Amerika, men kom til Europa via spanjolene etter oppdagelsen av Amerika.

Publisert
Sist oppdatert




Det tok lang tid før europeerne innførte den i sin matkultur, men er i dag en del av deres hovedingredienser.

De beste og mest brukte tomatene er de som vokser i varme land. De har langt mer smak enn dem vi dyrker her i Norge.

De vanligste tomattypene:

Bifftomater – store og flotte. Fine til å bake.
Cherrytomater – små, runde. Søte. Brukes mye i salater
Klasetomater – på stilk. Brukes mye i sauser og tomatretter.
Plommetomater – avlange i formen. Søte. Brukes mye i sauser, tomat retter og salater.

Tomatguiden - fra cherry til biff
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer