Familie (3-7)

Tomatpai

Enklere kan det ikke gjøres. Perfekt hvis du får besøk på kort varsel, men likevel vil imponere.

Tomatpai
Publisert
Sist oppdatert






Tone Rise

Tilberedningstid: 5 minutter
Steketid: 20 minutter
Porsjoner: 4

375 g butterdeigplater
1 potte frisk basilikum
300 g cherrytomater med stilker
250 g taleggio-ost, skåret i terninger
1 ss melk

Slik gjør du:
Varm ovnen til 220 grader. Kjevle ut butterdeigen til en firkant litt mindre enn en stekeplate og legg den på bakepapir. Lag en 2,5 cm høy kant på sidene.

Dryss basilikumblader over butterdeigen (ikke alt). Legg på tomatene. Kvern godt med pepper over.

Fordel osten på paien og pensle paikantene med melk. Bak i ovnen i 20 minutter, til fyldig og luftig. Strø over mer basilikum før servering.

Per porsjon: 579 kalorier, 22 g mettet fett, 27 g karbohydrater.

Tomater inneholder beskyttende antioksidanter som er bra for blant annet binyrene og tykktarmen.
Tomater inneholder beskyttende antioksidanter som er bra for blant annet binyrene og tykktarmen. Vis mer
Basilikum virker beroligende, løser opp spenninger og fremmer fordøyelsen. Foto: Thinkstock
Basilikum virker beroligende, løser opp spenninger og fremmer fordøyelsen. Foto: Thinkstock Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer