375 g butterdeigplater 1 potte frisk basilikum 300 g cherrytomater med stilker 250 g taleggio-ost, skåret i terninger 1 ss melk
Slik gjør du: Varm ovnen til 220 grader. Kjevle ut butterdeigen til en firkant litt mindre enn en stekeplate og legg den på bakepapir. Lag en 2,5 cm høy kant på sidene.
Dryss basilikumblader over butterdeigen (ikke alt). Legg på tomatene. Kvern godt med pepper over.
Fordel osten på paien og pensle paikantene med melk. Bak i ovnen i 20 minutter, til fyldig og luftig. Strø over mer basilikum før servering.
Per porsjon: 579 kalorier, 22 g mettet fett, 27 g karbohydrater.
Tomater inneholder beskyttende antioksidanter som er bra for blant annet binyrene og tykktarmen.
Vis mer
Basilikum virker beroligende, løser opp spenninger og fremmer fordøyelsen. Foto: Thinkstock
Vis mer