Jeremy Thorpe-skandalen

Topp-politikeren ville ha sin homofile elsker drept, men torpedoen gjorde en fatal feil

Norman Scott hevdet at han hadde hatt et forhold til den profilerte britiske politikeren Jeremy Thorp - det skulle komme til å koste ham dyrt.

JEREMY THORPE-SKANDALEN: Norman Scott hevdet at han hadde hatt et forhold til den profilerte britiske politikeren Jeremy Thorpe, i en tid hvor homofili var forbudt i Storbritannia. Det skulle komme til å koste ham dyrt. FOTO: Ken Towner/ANL/REX/NTB
JEREMY THORPE-SKANDALEN: Norman Scott hevdet at han hadde hatt et forhold til den profilerte britiske politikeren Jeremy Thorpe, i en tid hvor homofili var forbudt i Storbritannia. Det skulle komme til å koste ham dyrt. FOTO: Ken Towner/ANL/REX/NTB Vis mer
Publisert

Fredag 24. oktober 1975. To menn og en hund sitter i en lyseblå Ford Cortina på en mørk kystvei i idylliske Somerset i England. Hunden er stor, hodet går nesten opp i taket. Bilturen skal komme til å bli skjebnesvanger for hunden, og også for eieren.

Sjåføren heter Andrew Newton. Han har en pistol. Den andre mannen, Norman Scott, er tidligere modell og rideinstruktør. Han skal gjennom noen år etter sigende ha hatt et homofilt forhold til det profilerte britiske parlamentsmedlemmet Jeremy Thorpe, en stigende stjerne på den politiske himmelen.

Og Norman Scott skal ikke ha gått av veien for å fortelle om forholdet, heller.

Og det er nettopp det påståtte forholdet til den profilerte politikeren som er opptakten til bilturen, og til den største politiske sexskandalen i 70-tallets Storbritannia.

Hunden skutt

Hunden heter Rinka og er av rasen Grand Danois. Snart stanser bilen på veien i Somerset, og de to mennene og hunden står i veikanten. Og når et pistolskudd i neste øyeblikk flerrer gjennom luften, er det Rinka som blir offer, skutt i hodet. Snart faller den store hunden om, og Norman Scott kaster seg sjokkert på knær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer