Dobbeltliv:

Torben var prest og trebarnsfar. Ingen visste hva som foregikk når kona var på seinvakt og ungene sov

- Jeg sørget for å fjerne alle spor før hun kom hjem.

DOBBELTLIV: Torben ved Abbey Road Studio. Som ivrig musiker er dette et viktig sted for ham. Beatles spilte inn sin musikk her. FOTO: Privat
DOBBELTLIV: Torben ved Abbey Road Studio. Som ivrig musiker er dette et viktig sted for ham. Beatles spilte inn sin musikk her. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Cathrine dukket opp da Torben Dyhr-Nielsen gikk på videregående. Han prøvde å stenge henne inne og holdt henne skjult i mange år. Det foregikk hele tiden en indre kamp, som var både vond og vanskelig.

– Jeg ble tidlig fascinert at det feminine, likte jenteklær, sminke og sånt. Jeg er født i 1971. På den tiden var det liten åpenhet, og på 80-tallet var homo et skjellsord, sier Torben.

– Jeg skammet meg over følelsene mine og ville bare være en vanlig gutt. Først da jeg begynte å studere teologi på Menighetsfakultet i Oslo, skjønte jeg at det var flere som meg.

Det var en aviskrok på fakultetet, og helt tilfeldig kom jeg over en artikkel om transpersoner.

Da forsto jeg at det bor både en kvinne og en mann i meg.

Paraplybegrepet transpersoner

KKs journalist er litt spent på om det er Cathrine eller Torben som tar telefonen når hun ringer til Sandnes. De to har like stemmer, men ulike personligheter. Det er Torben som svarer og samtalen glir lett. Torben er opptatt av åpenhet og opplever at det fremdeles trengs mer kunnskap om transpersoner i samfunnet. Han forklarer at det finnes mange varianter under begrepet transpersoner, og at han selv bare tilhører én av dem. Han er opptatt av at identitet ikke må forveksles med seksuelle behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer