Livet

Tormod (15) og faren ble tatt av snøskredet: - Jeg lå fastlåst og kjente at det var ingen ting å puste i

15-åringen ble levende begravd, mens faren gravde panisk.

OVERLEVDE SNØSKRED: Per-Ivar (t.v.) og Tormod Weydahl møtte igjen redningsmann Håkon Nordseth og pilot Arne Utby på Luftambulansen under skredkvelden på kulturhuset i Vågå et par uker etter ulykken.  Foto: Arve Danielsen, Fjuken /Fri Flyt
OVERLEVDE SNØSKRED: Per-Ivar (t.v.) og Tormod Weydahl møtte igjen redningsmann Håkon Nordseth og pilot Arne Utby på Luftambulansen under skredkvelden på kulturhuset i Vågå et par uker etter ulykken. Foto: Arve Danielsen, Fjuken /Fri Flyt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FRIFLYT.NO:  31. januar i år hadde uværet Tor feid over landet. Men det var ikke av mye av snøen som hadde falt over Vågå, og denne søndagen hadde vinden roet seg. Det var oppholdsvær da skientusiastene Per-Ivar Weydahl og Tormod, far og sønn, la ut på ettermiddagstur opp mot Kleivhøi, en fem minutters kjøretur hjemmefra.

– Det skulle være en kort tur, en times tur opp. Det er bare de siste hundre meterne som er over tregrensa. Det er en skyggeside der det ofte er bra snø. Vi visste det var skredfare 3, og derfor ville vi holde oss i skogen, forteller Tormod Weydahl.

Han er bare 15 år, men interessen for toppturer har han og faren allerede delt i mange år. Tormod fikk sine første randonneski da han var ni. To år etterpå syklet de to Norge på langs. Turen opp på Kleivhøi, med toppunkt drøye 1000 meter over havet, var noe de pleide å gjøre flere ganger hver vinter. Men det var første gang denne sesongen.

– Vi kjørte ned en annen vei enn der vi gikk opp, på den andre siden av en haug, Det var ganske avblåst oppå der, men vi kjørte der det var snø. Det er bare hundre meter kjøring ned anken før du kommer ned i skogen, forteller 15-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer