Datingapp:

Tove ble svindlet for 400 000 på datingapp

Det korte forholdet til David kostet Tove dyrt. – Det er ikke tapet av pengene som gjør mest vondt, det er opplevelsen av svik, sier hun. Stadig flere blir utsatt for kjærlighetssvindel på nett.

SVINDLET: Stadig flere blir utsatt for kjærlighetssvindel på nett. Tove er én av dem. FOTO: Privat
SVINDLET: Stadig flere blir utsatt for kjærlighetssvindel på nett. Tove er én av dem. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Over 250 millioner kroner ble sendt ut av Norge og i lommen på kjærlighetssvindlere i fjor. Tove Løken (55) er ett av ofrene til én av mange svindlere.

Hun hadde nylig avsluttet et forhold som hadde vært vanskelig og vondt - og var i en sårbar periode da «David» dukket opp. Som mange andre opprettet hun en profil på ulike datingsider og det tok ikke lang tid før David tok kontakt.

– Han fremsto som ærlig, åpen og troverdig. Den amerikanske mannen fortalte at han hadde norske aner- hans mor kom fra Stavanger. Han hadde en datter på 14 år. Han var utdannet i forsvaret og tjente for tiden i Damaskus, Syria, forteller Tove til KK.

David ønsket å bli bedre kjent med Tove. Han mente at de var en perfekt match.

– Han var en fantastisk mann. Han ga meg alt jeg savnet på den tiden – komplimenter og gode ord. Interessen hans virket ekte. Vi skrev meldinger, mailet og pratet på Skype. Jeg var fanget. Jeg levde i en slags fantasiboble. Kontakten med David ble til en livsstengel som jeg ikke kunne være foruten. Vi to var et team. Det vi to hadde var unikt, sier hun og flytter tankene en tid tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer