Tracy Rees

Tracy hadde 400 kroner på konto og ingen jobb. Så fikk hun en telefon

– Det var ikke mye hjelp i meg om jeg satte meg ned og gråt, sier Tracy Rees til KK.

TRACY REES: Tracy hadde jobbet mange år som samtaleterapeut, da hun ble utbrent. Men snart skulle livet ta en helt ny retning. FOTO: Maria Kleppe Vidhovde/Cappelen Damm
TRACY REES: Tracy hadde jobbet mange år som samtaleterapeut, da hun ble utbrent. Men snart skulle livet ta en helt ny retning. FOTO: Maria Kleppe Vidhovde/Cappelen Damm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fisken svømmer med de andre fiskene, sier den britiske forfatteren Tracy Rees – på norsk – og med en uttale som avslører at hun har tatt sine norsktimer i Duolingo på alvor.

Hun bryter ut i latter.

– Men jeg aner virkelig ikke hvor jeg skal få bruk for den setningen!

Hun er i Oslo for å treffe sine norske lesere. Tracy har lenge ligget på norske bestselgerlister og den nyeste boken «Skandalen» føyer seg inn i et forfatterskap som strekker seg over slottsmurer, rosebed og viktorianske soverom. Et miljø like skjønt som Tracys eget steinhus i pittoreske Wales, der hun bor alene, uten så mye som en hund å holde seg med selskap.

Utbrent

Lenge så det ut til at Tracys liv skulle gå i en helt annen retning. I mange år jobbet hun som samtaleterapeut for pasienter, mange av dem uhelbredelig syke. Hun forteller at de daglige samtalene var en berikelse:

– Mange som visste at de skulle dø, hadde en fantastisk innstilling og veldig kloke tanker rundt livet. De ville kanskje snakke om forholdet sitt. «Hva vil skje med kona mi når jeg er borte?». Sånne samtaler gir deg virkelig et perspektiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer