Foto: Wenche Hoel-Knai
DIP MED RØKELAKS
1 dl Cottage cheese
1 dl yoghurt naturell
1 dl snøfrisk med dill, ev. naturell
100 g røkelaks
1 vårløk
ta med hele pepper
Bland de første tre ingrediensene i en bolle. Skjær røkelaksen i små biter og hakk vårløken
i tynne ringer. Ha oppi bollen. Smak til med pepper. Røkelaksen kan være salt, så jeg har utelatt ekstra salt. Men smak deg til, det kan være den trenger en ekstra piff.
TOMATDIP
1 dl rømme
1 dl matyoghurt/gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
1/2 ts cayenne
4 ts tomatpesto fra glass
1 stor tomat
salt
1 neve pinjekjerner
Ha rømme og yoghurt i en bolle. Bland godt. Press hvitløk i og tilsett cayennepepper og tomatpesto. Del tomaten i skiver, fjern kjernene og hakk kjøttet i små biter. Ha i bollen. Smak til med salt. Pynt med ristede pinjekjerner. Ønsker du en sterkere variant, smak til med mer cayenne.
DIP MED AVOKADO
1 dl rømme
1/2 lime
2 avokado
1 fedd hvitløk
1 ss hakket rødløk
salt og pepper
Ha rømmen i en bolle. Del avokadoene i to på langs, fjern steinen og løft ut innholdet
ved bruk av en spiseskje. Del opp i små terninger og press limesaft over, så unngår du at avokadoen blir brun. Limen setter dessuten en deilig smak på dippen. Press hvitløken i bollen, finhakk rødløk og smak til med salt og pepper. Bland godt. Ha i avokadobitene og bland forsiktig inn.
