Kultur & Underholdning

Tre typer dip

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Wenche Hoel-KnaiDIP MED RØKELAKS1 dl Cottage cheese1 dl yoghurt naturell1 dl snøfrisk med dill, ev. naturell100 g røkelaks1 vårløkta med hele pepperBland de første tre ingrediensene i en bolle. Skjær røkelaksen i små biter og hakk vårløkeni tynne ringer. Ha oppi bollen. Smak til med pepper. Røkelaksen kan være salt, så jeg har utelatt ekstra salt. Men smak deg til, det kan være den trenger en ekstra piff.TOMATDIP1 dl rømme1 dl matyoghurt/gresk yoghurt1 fedd hvitløk1/2 ts cayenne4 ts tomatpesto fra glass1 stor tomatsalt1 neve pinjekjernerHa rømme og yoghurt i en bolle. Bland godt. Press hvitløk i og tilsett cayennepepper og tomatpesto. Del tomaten i skiver, fjern kjernene og hakk kjøttet i små biter. Ha i bollen. Smak til med salt. Pynt med ristede pinjekjerner. Ønsker du en sterkere variant, smak til med mer cayenne.DIP MED AVOKADO1 dl rømme1/2 lime2 avokado1 fedd hvitløk1 ss hakket rødløksalt og pepperHa rømmen i en bolle. Del avokadoene i to på langs, fjern steinen og løft ut innholdetved bruk av en spiseskje. Del opp i små terninger og press limesaft over, så unngår du at avokadoen blir brun. Limen setter dessuten en deilig smak på dippen. Press hvitløken i bollen, finhakk rødløk og smak til med salt og pepper. Bland godt. Ha i avokadobitene og bland forsiktig inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer