Kultur & Underholdning

Tre typer dip

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Wenche Hoel-Knai

DIP MED RØKELAKS





1 dl Cottage cheese
1 dl yoghurt naturell
1 dl snøfrisk med dill, ev. naturell
100 g røkelaks
1 vårløk
ta med hele pepper

Bland de første tre ingrediensene i en bolle. Skjær røkelaksen i små biter og hakk vårløken
i tynne ringer. Ha oppi bollen. Smak til med pepper. Røkelaksen kan være salt, så jeg har utelatt ekstra salt. Men smak deg til, det kan være den trenger en ekstra piff.

TOMATDIP
1 dl rømme
1 dl matyoghurt/gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
1/2 ts cayenne
4 ts tomatpesto fra glass
1 stor tomat
salt
1 neve pinjekjerner

Ha rømme og yoghurt i en bolle. Bland godt. Press hvitløk i og tilsett cayennepepper og tomatpesto. Del tomaten i skiver, fjern kjernene og hakk kjøttet i små biter. Ha i bollen. Smak til med salt. Pynt med ristede pinjekjerner. Ønsker du en sterkere variant, smak til med mer cayenne.

DIP MED AVOKADO
1 dl rømme
1/2 lime
2 avokado
1 fedd hvitløk
1 ss hakket rødløk
salt og pepper

Ha rømmen i en bolle. Del avokadoene i to på langs, fjern steinen og løft ut innholdet
ved bruk av en spiseskje. Del opp i små terninger og press limesaft over, så unngår du at avokadoen blir brun. Limen setter dessuten en deilig smak på dippen. Press hvitløken i bollen, finhakk rødløk og smak til med salt og pepper. Bland godt. Ha i avokadobitene og bland forsiktig inn.

Tre dipper
Tre dipper Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer