Katastrofen Kielland

Trebarnsmoren angrer på at hun ikke lot barna delta i begravelsen

- Jeg tenkte at det ville bli for vanskelig for dem å se kisten til pappa i kirken, sier enken Liv Irene Berland (69) til KK.

KIELLAND-ULYKKEN: Plattformarbeider Karstein Berland etterlot seg tre små barn. Elin og Thomas, og lille Kim som lå i konas mage da Kielland-ulykken rammet. FOTO: Privat
KIELLAND-ULYKKEN: Plattformarbeider Karstein Berland etterlot seg tre små barn. Elin og Thomas, og lille Kim som lå i konas mage da Kielland-ulykken rammet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 27 år gamle elektrikeren Karstein Berland er straks på vei mot en ny arbeidsøkt i Nordsjøen. Året er 1980, og det er syv år siden han giftet seg med kjæresten Liv Irene Berland.

Karstein snur seg i det han er på vei ut, kommer tilbake og sier til kona:

- Nå må du være flink.

Kona Liv Irene, som også er 27 år, er nemlig gravid i åttende måned med ekteparets tredje barn. Fra før har de femåringen Elin og treåringen Thomas.

Paret er bosatt på Tertnes i Bergen, Karstein er en del av det norske oljeeventyret og familien på snart fem har tilsynelatende en lykkelig fremtid foran seg.

Mener at katastrofen aldri er blitt lukket ordentlig

Men dette øyeblikket blir det siste 27-åringen Liv Irene har med ektemannen sin. Han er nemlig én av de totalt 123 menneskene som omkommer da boligplattformen Alexander L. Kielland kantret på Ekofiskfeltet i Nordsjøen, klokken 18:29 den 27. mars 1980.

Kroppen hans blir funnet etter 11 dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer