Ferie

Trikset som gjør reisen mye billigere

Det er fortsatt mulig å booke til påske.

LUKSUSFERIE PÅ BUDSJETT: Ja, det er faktisk mulig! Foto: Fraser Hall/Corbis/All Over
LUKSUSFERIE PÅ BUDSJETT: Ja, det er faktisk mulig! Foto: Fraser Hall/Corbis/All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du bo i en husbåt i Paris? Hva med en trehytte? Er indianertipi tingen? Designerleilighet i Londons beste strøk? Bondegård i Frankrike eller en herskapelig leilighet i Venezia?

Hva om du kunne sette deg på flyet til Dubai, med endestopp på eventyrlige Palmen.

Den kunstige øya bygget for millionærer som vil bo med kortest mulig vei til hvite strender og turkis hav. Der alle hotellene koster fra 3000 kroner natten. Minst. 

LES OGSÅ: Hit bør du reise i 2014

Det sterkt voksende internasjonale nettstedet AirBnB gir deg den muligheten.

AirBnB administrerer private bed & breakfast over hele verden, og gir både deg og utleier økonomisk og juridisk sikkerhet. Siden de startet opp i 2008 har de fått bosteder over hele verden, og tilbudet er stort.

For hver gang du bruker AirBnB, blir både du og vertskapet ditt bedt om å legge igjen en anmeldelse.

På den måten skapes et gjensidig tillitsforhold som minsker risikoen for uheldige opphold.

Vi testet mulighetene!

Panoramautsikt i Dubai

Eget rom med bad og tv-stue. Panoramavinduer med havutsikt over Palmen, og rett under oss: et badeanlegg verdig femstjerners hoteller, for ikke å snakke om stranden som glitrer 14 etasjer under.

DET GODE FERIELIV: Luksusdrømmen kan gå i oppfyllelse - uten at det koster skjorta! Foto: All Over Press Foto: Fraser Hall/Corbis/All Over
DET GODE FERIELIV: Luksusdrømmen kan gå i oppfyllelse - uten at det koster skjorta! Foto: All Over Press Foto: Fraser Hall/Corbis/All Over Vis mer


Ved å vise nøkkelen får du et armbånd av vakten som gir fri adgang til alt. Og "alt" vil si trimrom, bassengområdet, strandsenger og strand.

Frokosten ordner du selv, men det er det verdt, for 2700 kroner uken!

LES OGSÅ: Slik slipper du feriemage

Steinhytte i Italia

Er drømmen et lite steinhus på landet i Italia, komplett med vinranker og store eikebord eller noe sånt, er det også innen rekkevidde.

ROMANTISKE ITALIA: Akkurat som på film! Det kan jo dessuten hende Colin Firth dukker opp...Foto: Elizabeth S.Lingjærde
ROMANTISKE ITALIA: Akkurat som på film! Det kan jo dessuten hende Colin Firth dukker opp...Foto: Elizabeth S.Lingjærde Vis mer


Hva med et lite, økologisk småbruk i Umbria, to timer med leiebil fra Roma?

Med en liten leilighet i steinhuset , med egen inngang og koselig kjøkken. På nettsiden kan du se hva du kan forvente: tykke trebjelker i taket, murvegger, gasskomfyr og stråstoler.


Designerleilighet i Barcelona

Shoppingsugen, glad i storbyferie og gjerne lager maten selv?

Friendly Rentals har spesialisert seg på korttidsutleie av leiligheter i Europas mest attraktive byer. De har kjøpt opp eiendommer de har pusset opp og innredet i hotellstandard.

I Barcelona kan du finne det perfekte stedet, fem minutter fra stranden, gamlebyen og shoppingområder.

STORBYFAVORITT: Barcelona er et shoppingmekka, og vi ofrer gjerne hotellfasiliteter for designerleilighet med denne utsikten!  Foto: REX/Olivia Rutherford/All Over P
STORBYFAVORITT: Barcelona er et shoppingmekka, og vi ofrer gjerne hotellfasiliteter for designerleilighet med denne utsikten! Foto: REX/Olivia Rutherford/All Over P Vis mer

Vi bodde i en designerleilighet på 60m2 til 28 euro per person per natt! Det inkluderer vaskemaskin, soverom, stue med sovesofa, et lite kjøkken, walk-in-closet og badet.

Grunnen til at det er så billig, er at du ikke betaler for resepsjon og fasiliteter et hotell kan tilby. Når du skal skal sjekke ut noen timer før flyet går, kan du plassere bagasjen på Friendly Rentals kontor sentralt i byen.

Så hvis du vil føle deg hjemme, med egen nøkkel, handle mat i butikken, og late som du faktisk bor der du er, så velg noe annet enn hotell neste gang. Du sparer masse penger, og får mye tilbake.

LES OGSÅ: Gjør flyturen mer behagelig

Påskeutgtaven av KK, nr 14/15, er i salg 4.april!
Påskeutgtaven av KK, nr 14/15, er i salg 4.april! Vis mer

FAKTA

AirBnB:
Er en betrodd markedsplass for folk som vil leie ut eller selv leie unik overnatting rundt om i verden – online eller fra en mobiltelefon.
Har over ni millioner brukere, og formidler overnatting i 34 000 byer, deriblant på over 600 slott.
airbnb.no

Friendly Rentals:
Har over 3350 leiligheter i mer enn 31 steder, hvorav mange attraktive storbyer. Eksempel på pris: 28 euro per person per natt sentralt i Barcelona, i gåavstand fra stranden.
friendlyrentals.com

LES OGSÅ: Dette bør du pakke

Du kan lese hele reiseopplevelsen i KK 14/15, som er i salg fredag 4.april!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer