Kontaktannonse

Trine Celine (23) skrev «hemmelig» kontaktannonse for mamma Linda (46)

Og postet den på Facebook. Sjekk hva som skjedde!

TRINE CELINE OG MAMMA LINDA: Det ble tomt i huset da Trine Celine flyttet hjemmefra tidligere i år, men hun besøker mamma Linda så ofte hun kan. Nå har hun også hjulpet mamma med å treffe en mann.  Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
TRINE CELINE OG MAMMA LINDA: Det ble tomt i huset da Trine Celine flyttet hjemmefra tidligere i år, men hun besøker mamma Linda så ofte hun kan. Nå har hun også hjulpet mamma med å treffe en mann. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Det er natt til 3. januar i år. Trine Celine Fosslie (23) fra Fredrikstad får ikke sove. Hun tenker på moren, og at hun snart skal dra fra henne. Ikke langt, bare til Oslo, men moren vil bli igjen alene i huset.

Skrev «kontaktannonse» for mamma på Facebook

Hun vet at moren, Linda Foss Andersen (46), alltid har lett etter drømmemannen, men ikke funnet ham. Det gir henne en idé. Hun begynner å skrive.

BLID DAME: Selv om Linda har slitt med sykdom store deler av livet, er hun bestandig i godt humør. Datteren beundrer morens styrke. – Mamma er alltid blid og klager aldri! Foto: All Over Press Norway
BLID DAME: Selv om Linda har slitt med sykdom store deler av livet, er hun bestandig i godt humør. Datteren beundrer morens styrke. – Mamma er alltid blid og klager aldri! Foto: All Over Press Norway Vis mer

«Nå som jeg skal flytte til en annen by, trenger min kjære mor noen andre å holde seg litt opptatt med. Jeg har kanskje ikke så mange menn i hennes aldersgruppe på vennelisten min, men om noen har en singel far, så se hit!

Mamma, som heter Linda, er 46 år gammel og fra Fredrikstad. I mange år drev hun en egen frisørsalong før hun dessverre ble veldig syk og måtte gi seg. Det har seg slik at hun fortsatt er syk, og hun har derfor ikke mulighet til å ha kolleger, noe som fører til at det er vanskeligere å møte nye mennesker og skape en stor omgangskrets. Derfor stepper jeg inn nå!

Som den sterkeste, blideste, snilleste, mest omtenksomme og beste personen jeg vet om i hele verden fortjener mamma også en mann som gjenspeiler alle hennes egenskaper. Jeg kunne ha skrevet en hel bok om hvordan mamma er og hva hun liker å gjøre, men for å holde det så kort som mulig, så kan jeg si at det viktigste er at hun har en veldig bra datter, at hun er mer rastløs enn meg, og at hun er verdens dårligste på å ta selfies. SÅ!

Vet du om en singel mann som kunne passet, be ham «poke» henne på Facebook. Alternativt kan jeg arrangere en blind date.»

Trine Celine sender teksten over til en venninne, slik at hun kan lese gjennom. Venninnen synes det er rørende og ber henne poste innlegget på Facebook. Trine Celine avslutter med: «Del for kjærligheten». Så går hun og legger seg. 

Blir rørt

Midt på natten våkner mamma Linda og står opp. Hun våkner alltid rundt klokken 03.00-04.00. På grunn av sykdommen hydrocephalus (såkalt vannhode, som betyr at det er for mye cerebrospinalvæske i hjernens hulrom og mellom hjernehinnene) får hun ikke sove lenger.

Da hun skrur på pc-en, oppdager hun hva datteren har gjort.

«Hva er det her?», tenker hun med én gang. Hun har blandede følelser. Janteloven slår inn. Du skal ikke tro du er noe! Så leser hun innlegget en gang til og kjenner at hun blir rørt. Har datteren virkelig gjort dette? For henne?

«Så heldig jeg er som har verdens beste og snilleste datter», tenker hun takknemlig.

Neste morgen er Trine Celine spent på morens reaksjon. Kommer hun til å like det, eller vil hun bli sur? Hun håper det første, men er ikke sikker. Kanskje moren synes det er flaut?

En mammajente

– Mamma har alltid gjort alt for meg. Nå ville jeg gi noe tilbake. Jeg ønsker at hun skal finne en mann å bli glad og som kan bli glad i henne. Mamma er verdens beste og fortjener kun det beste, skryter Trine Celine.

Hele livet har Linda slitt mye med helsen. I tillegg til vannhodet, er hun nesten blind på det ene øyet. Hun har gjennomgått til sammen 40 operasjoner uten særlig bedring.

– Mamma gjør alt, uten å klage. Jeg beundrer styrken hennes, sier Trine Cecilie.

Mor og datter sitter ved siden av hverandre i sofaen hjemme hos moren. Trine Celine er på besøk stort sett en helg i måneden.

– Men å snakke sammen, det gjør vi hver dag. Vi er som venninner, sier Trine Celine.

STYLER MOREN: Det er ikke bare menn Trine Celine hjelper moren sin å finne. – Når mamma og jeg shopper, er det jeg som får lov til å bestemme hva hun skal kjøpe. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
STYLER MOREN: Det er ikke bare menn Trine Celine hjelper moren sin å finne. – Når mamma og jeg shopper, er det jeg som får lov til å bestemme hva hun skal kjøpe. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer

LES OGSÅ: Fant drømmemannen på Tinder

Fått flere tilbud

Linda smiler og stryker datteren over hånden.

– Godjenta, sier hun plutselig.

Så ler de over påfunnet til datteren. Linda hadde aldri trodd at så mange mennesker skulle vise interesse for henne og ta kontakt. For det har kommet noen meldinger i innboksen.

Gamle venninner har også tatt kontakt og ønsket henne lykke til.

– Mamma har ikke møtt noen til nå fordi hun har vært for kresen, mener Trine Celine.

– Man blir kanskje kresen når man har vært alene i noen år, forsvarer Linda seg.

GODE VENNER: Det ble tomt i huset da Trine Celine flyttet hjemmefra tidligere i år, men hun besøker mamma Linda så ofte hun kan.
GODE VENNER: Det ble tomt i huset da Trine Celine flyttet hjemmefra tidligere i år, men hun besøker mamma Linda så ofte hun kan. Vis mer

Noen uker før Trine Celine la ut kontaktannonsen, hadde moren lagt ut et bilde av seg selv på sin egen Facebook-profil hvor hun skrev: «Håper å finne drømmemannen». Det var dette innlegget som inspirerte Trine Celine. Hun visste at moren ønsket å finne en mann.

Innlegget Trine Celine skrev, er blitt «delt» og «likt» flere hundre ganger. Også Trine Celine har fått noen tilbud.

– Dette skal jo ikke handle om meg, men om mamma. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle bli så stort, sier hun og blir flau når samtalen går over på hennes eget kjærlighetsliv.

– Jeg er singel, bekrefter hun.

En mulig bonus

Flere av Trine Celines venninner, som har single fedre, har skrevet til henne. Kunne faren deres være noe for moren hennes?

Også damer som har en singel venn, har lagt inn et godt ord.

– Jeg lar mamma bestemme hvem hun vil ha kontakt med og ber alltid dem som tar kontakt med meg om å sende melding til henne.

Det har vært et par kandidater som har vært aktuelle, men Linda tar det som det kommer når det gjelder tanken om det blir noe forhold ut av det.

– Det hadde vært hyggelig å møte noen, men det er ikke noe jeg stresser med. Skulle det bli til noe, tar jeg det som en bonus!

Vil du komme i kontakt med Linda Foss Andersen kan du sende oss en mail på redaksjonen@allers.no, så formidler vi kontakt.

Kjærlighet på nettet

Datingekspert Jacqueline Joo synes det er et bra initiativ av Trine Celine å skrive en kontaktannonse for moren sin.

Datingekspert og relasjonscoach Jacqueline Joo.
Datingekspert og relasjonscoach Jacqueline Joo. Vis mer

– I dag omgås vi mer via sosiale medier enn via fysiske møter. Internett kan være en fin plattform å bli kjent på, sier hun.

– Om du vil finne kjærligheten, er det viktig ikke å bli for følelsesmessig involvert før dere har møttes og funnet ut om kjemien stemmer.Når det kommer til internettdating, må du alltid tenke sikkerhet først. Møt daten på et sted med mye folk og fortell gjerne en venn hvem du skal møte og hvor dere skal møtes, sier Joo.

For å lykkes, spør deg selv om hva det viktigste i en relasjon er for deg og hvilke egenskaper du verdsetter hos en partner.

– Finn ut hva du kan, og ikke kan, akseptere. Alt du ikke kan akseptere, er varsellamper. Resten av småfeilene du finner kan egentlig bare være tegn på noe annet. Forsøk å fokusere på det som er viktig, oppfordrer datingeksperten. 

Jacqueline Joos hjemmeside: www.relationsproffset.se

Alex søker en «Adam» for mamma Eva

Alex Lyngaas (36) vil hjelpe moren Eva (69) og finne mannen i sitt liv, og har laget en nydelig kontaktannonse-video som i skrivende stund er sett av 4,7 millioner på YouTube. Har du ikke sett videoen? Se den her. Vil du selv, faren din, broren din eller en singel venn komme i kontakt med Eva, kan du sende mail på icouldbeadam@gmail.com

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer