Tekst: Hanne BuxrudFoto: Rohny Kristensen(Til 10 personer)HJEMMELAGD VANILJEIS1 l kremfløte2 vaniljestenger8 eggeplommer2 dl sukker4 ss melis3 ts vaniljesukkerPisk eggeplommer og sukker til en tykk masse. Hell fløten i en annen bolle. Snitt vaniljestengene på langs og skrap ut kornene. Ha dem i fløten sammen med melis. Pisk fløten til lett skum. Smak ev. til med vaniljesukker. Vend kremen godt, men forsiktig inn i eggemassen. Sett i fryseren. Rør gjerne flere ganger de første timene.BRINGEBÆRSORBET8 dl vann8 dl sukker2 sitroner1 kg bringebær, gjerne frosne2 eggehviterKok sukkerlake av vann og sukker i 10 min ved jevn temperatur. Avkjøl og ha i saften fra sitronen. Mos bærene i en food-processor/blender og ha dem i sukkerlaken. Pisk eggehviten stiv og vend den inn i bærmassen. Sett i fryseren, rør av og til.SJOKOLADEIS8 eggeplommer10 dl kremfløte160 g melis300 g mørk sjokoladePisk eggeplommene og melisen godt sammen. Smelt 200 g av sjokoladen i vannbad og helli eggeblandingen. Pisk fløten og vend den inn i sjokolademassen. Hakk resten av sjokoladen grovt og ha i blandingen. Sett bollen i fryseren og rør tre ganger med 20 min mellomrom.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger