Dessert

Trippeliskrem

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen






(Til 10 personer)
HJEMMELAGD VANILJEIS
1 l kremfløte
2 vaniljestenger
8 eggeplommer
2 dl sukker
4 ss melis
3 ts vaniljesukker

Pisk eggeplommer og sukker til en tykk masse. Hell fløten i en annen bolle. Snitt vaniljestengene på langs og skrap ut kornene. Ha dem i fløten sammen med melis. Pisk fløten til lett skum. Smak ev. til med vaniljesukker. Vend kremen godt, men forsiktig inn i eggemassen. Sett i fryseren. Rør gjerne flere ganger de første timene.

BRINGEBÆRSORBET
8 dl vann
8 dl sukker
2 sitroner
1 kg bringebær, gjerne frosne
2 eggehviter

Kok sukkerlake av vann og sukker i 10 min ved jevn temperatur. Avkjøl og ha i saften fra sitronen. Mos bærene i en food-processor/blender og ha dem i sukkerlaken. Pisk eggehviten stiv og vend den inn i bærmassen. Sett i fryseren, rør av og til.

SJOKOLADEIS
8 eggeplommer
10 dl kremfløte
160 g melis
300 g mørk sjokolade

Pisk eggeplommene og melisen godt sammen. Smelt 200 g av sjokoladen i vannbad og hell
i eggeblandingen. Pisk fløten og vend den inn i sjokolademassen. Hakk resten av sjokoladen grovt og ha i blandingen. Sett bollen i fryseren og rør tre ganger med 20 min mellomrom.

Hjemmelaget iskrem
Hjemmelaget iskrem Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer