Kk Portrett

- Trodde ikke jeg skulle bli mor

Herborg Kråkevik (40) takker gud for sine to barn.

TEATERAKTUELL:  - Det er jo ikke til å komme fra at jeg er voldsomt glad når jeg står på en scene, konstaterer Herborg Kråkevik - godt fornøyd med å stå på scenen som Tevje i Spelemann på taket på Det Norske Teatret

 Foto: Charlotte Wiig/ All Over Press Norway
TEATERAKTUELL: - Det er jo ikke til å komme fra at jeg er voldsomt glad når jeg står på en scene, konstaterer Herborg Kråkevik - godt fornøyd med å stå på scenen som Tevje i Spelemann på taket på Det Norske Teatret Foto: Charlotte Wiig/ All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var den perfekte barndomsidyll: Fjord, fjell, dyr og mer boltreplass enn en byunge kan drømme om å se i sitt liv. Mamma var den hjemmeværende, alltid tilstedeværende og trygge søndagsskolelæreren som sto parat med hjemmelaget husmannskost så vel som åndeligføde.

Bestemoren bodde i samme hus, alle hadde tid til å diskutere politikk og lyrikk og lytte til klassisk musikk. Det er jo til å få fullstendig prestasjonsangst av.

– Jeg kan aldri gi mine barn akkurat det samme. Jeg skulle gjerne ha vært en sånn som kunne si til ungene mine at det ikke blir flere oppbrudd, at vi skal være «bufaste» her for resten av livet.

- Men jeg kan ikke love det, jobben min er ikke sånn. Jeg som ikke trodde jeg skulle bli mor engang, min egen barndom var for mye å leve opp til, sier Herborg i et åpenhjertig intervju med KK.

LES OGSÅ: Derfor elsker Jens moren sin

Takker Gud for sine to barn

La oss slå det fast med det samme: Hun takker Gud for sine to barn, hun hadde bare ikke trodd at ønsket om å bli mor skulle komme.

Og her kommer jeg og spør om hun har følt seg egoistisk som dro med seg mann og to barn fra landet de kjente som hjemme, fordi HUN ville hjem. Herborgs ektemann er nemlig dansk og døtrene Agnes (10) og Petra (8) er født og oppvokst i Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer